Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs atgriezies Bruklinā, kur "Nets" komandas uzbrucējs sācis gatavoties 2019./2020. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonai.

"Esmu priecīgs būt mājās," video saka cēsnieks. "Varu jau Bruklinu saukt par mājām. Latviju apciemoju, lai pavadītu laiku ar ģimeni, bet vēlējos atgriezties šeit, lai gatavotos nākamajai sezonai."

Latvijas basketbolists 2018./2019. gada sezonā debitēja NBA, "Nets" vienības rindās aizvadot 63 spēles, no kurām 46 mačus 21 gadu vecais sportists uzsāka pamatpiecniekā. Kurucs vidēji spēlē atzīmējās ar 8,5 punktiem un 3,9 atlēkušajām bumbām.

"Lietas jābūvē no pamatiem. Tieši to paveica Bruklina. Pirmo gadu līgā esmu aizvadījis. Tagad katru dienu pirms sezonas koncentrēšos uz darbu," klāstīja Kurucs.

Basketbolists kluba publicētajā video redzams pašā Bruklinā, kas ir viens no Ņujorkas pilsētas pieciem rajoniem. Cēsnieks jau iepriekš paudis, ka viņam nepatīk Manhetenas dzīves temps, tāpēc basketbolists izvēlējies dzīvot Bruklinā starp komandas treniņu zāli un "Barclays Center" arēnu.

"Te ir klusi un mierīgi. Man ir suns, tāpēc patīkami arī redzēt citus cilvēkus, kuri ved savus suņus pastaigā. Cilvēki uz ielas mēdz novēlēt veiksmi. Tas mani motivē. Domāju, ka dzīvot Manhetenā būtu pavisam citādi. Man Bruklina ir daudz piemērotāka," stāstīja basketbolists.

Topošais otrgadnieks arīdzan atrādīja vienu no savām izklaidēm – spēli, ko angliski sauc par "shuffleboard". Kurucs to pielīdzināja uz grīdas spēlētam kērlingam.

"Par šo spēli pirmo reizi uzzināju šeit. Lai kur ietu, vienmēr sacenšos. Protams, sacenšos arī šeit, bet vienlaikus arī izbaudu jautrību," teica Kurucs.

Bruklinas "Nets" komanda šovasar sastāvu pastiprināja ar superzvaigznēm Kevinu Durantu un Kairiju Īrvingu, kā arī pilnu kontroli pār klubu pārņems Taivānā dzimušais uzņēmējs Džozefs Cajs, kurš "Nets" komandu iegādāja par jaunu rekordsummu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!