Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Dalasas "Mavericks" rindās turpina spīdēt 19 gadus vecais slovēņu brīnumbērns Luka Dončičs, kurš sezonas pirmajos mēnešos ne reizi vien pārsteidzis pasaules spēcīgākās līgas ekspertus.

Trešdien kārtējā mačā "Mavericks" ar 122:119 pieveica Ņūorleānas "Pelicans", bet Dončičs palika vienas atlēkušās bumbas attālumā no sava pirmā "triple double" NBA karjerā. Slovēnis spēlē izcēlās ar 21 punktu, 10 rezultatīvām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām. Ja Dončičs izcīnītu vēl vienu atlēkušo bumbu, tad viņš kļūtu par visu laiku jaunāko "triple double" sasniegušo NBA basketbolistu.

Tiesa, Dončičam ir vēl nedaudz laika, lai ar šādu sasniegumu ierakstītu savu vārdu NBA vēsturē. Dončiča vecums trešdien bija 19 gadi un 301 diena, bet visu laiku jaunākais "triple double" sasniegušais NBA basketbolists ir Markelle Fulcs no Filadelfijas "76ers", kurš iepriekšējās sezonas izskaņā to paveica 19 gadu un 317 dienu vecumā.

Dončičs ar savu sniegumu un neticamiem metieniem šokējis NBA ekspertus, no kuriem daudzi bija skeptiski par slovēņu tik ātru iejušanos pasaules basketbola mekā. Slovēnis vidēji spēlē guvis 19 punktus, izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas un izdarījis 4,9 rezultatīvas piespēles, bet "Mavericks" 33 spēlēs tikusi pie 16 uzvarām un var pacīnīties par iekļūšanu "play off". Pagājušajā sezonā pirms Dončiča pievienošanās Dalasas komanda 82 mačos tika vien pie 24 panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!