Foto: FIBA

Latvijas basketbolistes Dignas Strautmanes pārstāvētā Pirejas "Olympiakos", kuru vada Mārtiņš Zībarts, trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē piedzīvoja neveiksmi, turklāt latviete iedzīvojās savainojumā.

Pirejas vienība A grupā izbraukuma spēlē ar rezultātu 89:95 (17:26, 19:29, 24:24, 29:16) piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Strautmane laukumā bija sešas minūtes un 32 sekundes, kuru laikā pa grozu nemeta, sakrāja negatīvu +/- rādītāju -4 un noslēdza maču ar neitrālu efektivitātes koeficientu.

Latviete jau pirmās ceturtdaļas izskaņā iedzīvojās savainojumā un nevarēja spēli turpināt. Spēle tika pārtraukta uz gana ilgu laiku, Strautmane vairākas minūtes gulēja uz parketa, bet to varēja atstāt tikai ar mediķu ratu palīdzību.


Uzvarētāju rindās Nataša Hovarda izcēlās ar 23 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, kamēr "Olympiakos" vienībā Megana Gustafsone guva 30 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Citā mačā Latvijas basketboliste Kitija Laksa izcēlās ar 12 punktiem un palīdzēja Boloņas "Virtus Segafredo" ar 88:69 (17:19, 35:23, 20:12, 16:15) pārspēt "Polkowice" komandu no Polijas.

Laksa laukumā bija 31 minūti un 28 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no pieciem divu punktu metieniem, divus no astoņiem tālmetieniem un četrus soda metienus. Viņa arī atzīmējās statistikā ar divām atlēkušajām bumbām, trīs rezultatīvām piespēlēm, divām piezīmēm, vienu kļūdu, trīs pārtvertām piespēlēm, sakrāja labāko +/- rādītāju Boloņas komandā +22 un efektivitātes koeficientu deviņi.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 24 gūtajiem punktiem bija Ivana Dojkiča, kamēr mājinieces no neveiksmes neglāba Sašas Čadžo 15 punkti.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!