Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēle starp Sanantonio "Spurs" un Memfisas "Grizzlies" komandām ritēja fantastiskā cīņā līdz trešajam pagarinājumam.

Aizvadītajā mačā "Grizzlies" komanda izbraukumā ar rezultātu 117:116 trīs pagarinājumos uzvarēja pašreizējos NBA čempionus "Spurs".

Spēles pēdējās sekundēs rezultāts bija 92:89 "Spurs" labā, bet tad līdz ar pamatlaika beigu sirēnu Memfisas "Grizzlies" komandas centra spēlētājs Marks Gasols sarežģītā situācijā izdarīja tālmetienu un ieveda maču pagarinājumā. Pirmajā pagarinājuma noslēgumā Gasols atkal bija tas, kurš izlīdzināja rezultātu, panākot otro pagarinājumu.

Arī šīs piecas minūtes ritēja ļoti saspringti, taču šoreiz pēdējās sekundēs ar 111:109 vadībā bija "Grizzlies". Tad Tims Dankans izcēlās ar veiksmīgu pustālo metienu, līdz ar to uzvarētāja noskaidrošanai bija vajadzīgs trešais pagarinājums. Tajā "Grizzlies" izvirzījās vadībā ar 117:113, bet šo deficītu vairs "Spurs" spēja samazināt, bet ne atspēlēt, piedzīvojot zaudējumu.

Uzvarētājiem ar 26 punktiem izcēlās Gasols, bet 21 punktu un 21 atlēkušo bumbu pievienoja Zeks Rendolfs. "Spurs" rindās 25 un 23 punktus guva Daniels Grīns un Dankans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!