Foto: FIBA

Ukrainas basketbola izlase, kuru vada treneris no Latvijas Ainars Bagatskis, ceturtdien Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē izbraukumā ar 74:88 zaudēja Spānijas izlasei, bet sanākušie skatītāja pauda atbalstu ukraiņiem.

Pirms un pēc spēles tika ieturēta minūti ilga klusuma pauze. Sanākušie Spānijas izlases līdzjutēji ar ovācijām pauda atbalstu Ukrainai, un daudzi basketbolisti izplūda asarās.

Ukrainas basketbola izlases spēlētājs Artjoms Pustovijs visu maču aizvadīja ar uzrakstu uz sava vaiga: "Nē karam". "Šī ir smagākā diena manā dzīvē," aģentūrai "Reuters" teica Pustovijs. "Es nespēju noticēt, kas notiek manā valstī. Nav iespējams domāt par spēli, kad zini, ka tava ģimene ir sāpēs un valsts tiek bombardēta."

Bagatskis pēc mača norādīja: "Ticiet man, nav iespējams mentāli sagatavoties spēlei šādos apstākļos. Esmu lepns par saviem spēlētājiem, ka viņi atrada enerģiju un emocijas, lai ietu laukumā. Es ceru, ka nevienam nebūs jāiziet cauri tam, kam šodien izgājām mēs."

Kā noskaidroja aģentūra "Reuters", tad Ukrainas izlases lidojums no Madrides uz Kijevu ir atcelts, jo Ukrainas gaisa telpa ir slēgta. Komanda Madridē devās uz Ukrainas vēstniecību. "Mēs būtībā esam iestrēguši Spānijā līdz nākamajam paziņojumam," teica vārdā nenosaukts avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!