Lietuvas basketbola klubs Viļņas "Rytas" pirmdien Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlē teju izsēja pietiekami pārliecinošu vadību, bet tomēr nodrošināja vietu nākamajā kārtā.

"Rytas" vienība mājās ar rezultātu 71:69 (19:17, 22:16, 17:18, 13:18) pieveica Vācijas klubu "EWE Baskets Oldenburg".

Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, "Rytas" komandai bija septiņu punktu pārsvars. Laukuma saimnieki vispirms pieļāva divus punktus pēc pretinieku ātrā uzbrukuma, bet tad divreiz pēc kārtas savā laukuma galā pieļāva kļūdas, Filam Presijam atbruņojot Viļņas vienības basketbolistus. 30 sekunžu laikā rezultāts jau bija kļuvis 70:69.


Vienu no diviem soda metieniem realizēja Vaids Kariņausks (71:69), bet mājiniekiem no zaudējuma palīdzēja izvairīties neprecīzs Kamerona Klārka tālmetiens pašā mača izskaņā.

Viļņas komanda ar trešo uzvaru piecās spēlēs nodrošinājusi vismaz trešo vietu apakšgrupā un vietu nākamajā kārtā. Tās labā 15 punktus guva Moriss Ndūrs, bet 13 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Gitis Radzevičs. Viesu rindās 19 punktus sakrāja Tajs Odieisī, bet ar desmit punktiem un sešām pārtvertām bumbām atzīmējās Presijs.

Oldenburgas vienībai jācer, ka Stambulas "Besiktas" komanda otrdien piekāpsies Burgosas "San Pablo" vienībai. Tādā gadījumā Vācijas vienība pēdējā kārtā ar uzvaru pret Turcijas komandu varēs tikt pie otrā panākuma un izraut trešo vietu grupā, apsteidzot tieši turkus.

Otrdien svarīgu Čempionu līgas spēli aizvadīs "VEF Rīga" vienība, kas mājās uzņems Trevīzo "Nutribullet" vienību. VEF komanda četrās spēlēs tikusi pie vienas uzvaras, un cīnās ar Atēnu AEK par trešo vietu A apakšgrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!