Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņūdžersijas "Nets" zvaigzne Derons Viljamss NBA lokauta laikā izlēmis spēlēt Turcijas komandā Stambulas "Besiktas Cola Turka", ar kuru jau parakstījis līgumu.

Par to Viljamss pavēstīja savā sociālā tīkla "Twitter" kontā, klāt pievienojot fotogrāfiju, kurā redzams viņa paraksts uz līguma.

Līdz ar to ir skaidrs, ka gadījumā, ja NBA lokauts nebeigsies, rudenī spēlētājs pārstāvēs Turcijas klubu.

Tiek ziņots, ka Viljamss par pilnu sezonu "Besiktas Cola Turka" komandā saņemtu apmēram piecus miljonus dolāru (2,5 miljonus latu).

Viljamss "Besiktas Cola Turka" komandu, kurā aizvadītajā sezonā spēlēja pazīstamais amerikāņu basketbolists Alens Aiverson, pametīs, tiklīdz NBA lokauts noslēgsies.

Kā ziņots, no "Nets" komandas puses lielākās bažas ir par to, ka Viljams, spēlējot Eiropā, varētu gūt kādu savainojumu. "Nets" komandas vadība īpaši satraucas par spēlētāja plaukstas locītavu, kuru viņš traumēja pagājušajā sezonā.

Viljamsam ar "Nets" vēl ir spēkā divu gadu līgumus, kura vērtība ir 18 miljoni dolāru (8,7 miljoni latu) sezonā, taču pēc nākamās sezonas viņš var izlemt, vai komandas sastāvā pavadīt vēl vienu gadu.

Pagājušajā sezonā viņš laukumā devās 65 spēlēs, kurās vidēji izcēlās ar 20,1 punktu un 10,3 rezultatīvām piespēlēm.

Kā ziņots, "Besiktas Cola Turka" vienībai varētu pievienoties citas NBA komandas Atlantas "Hawks" centra spēlētājs Zaza Pačulja.

LETA jau vēstīja, ka citai Turcijas komandai - Stambulas "Anadolu Efes" - pievienojies Slovēnijas aizsargs Saša Vujačičs, kurš aizvadīto sezonu sāka Losandželosas "Lakers" vienībā, bet vēlāk pēc maiņas darījuma viņš nokļuva "Nets" komandā.

"Besiktas Cola Turka" Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 piekāpās Stambulas "Galatasaray Cafe Crown".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!