Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) veterāns Vinss Kārters trešdien paziņoja, ka nākamā sezona viņam būs pēdējā spožajā NBA karjerā, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Kārters šobrīd ir viens no pieciem spēlētājiem NBA vēsturē, kurš piedalījies 21 sezonā. Līdz šim neviens basketbolists NBA nav spējis spēlēt 22 sezonas.

"Domāju, ka pēc nākamās sezonas būs laiks (atvadīties). Bija lieliski," EPSN raidījumā "The Jump" sacīja Kārters, kurš gan vēlāk divdomīgi pateica, ka varbūt vēl divi gadi.

Iespējams, ka Kārters iespaidojies no Dveina Veida un Dirka Novicka, kuri jau laicīgi paziņoja par savām pēdējām sezonām NBA, visas sezonas gaitā iegūstot atzinību un uzslavas par nospēlētiem mačiem. 42 gadus vecais Kārters pagājušajā sezonā spēlēja Atlantas "Hawks" un bija visas līgas vecākais spēlētājs, vidēji mačā gūstot 7,4 punktus un realizējot 40% metienu.

Iespaidīgo "danku" meistaru Kārteru 1998. gadā NBA draftā ar piekto numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors", bet ātri vien viņš nonāca Toronto "Raptors", kur kļuva par NBA zvaigzni. Pirmajā sezonā NBA viņš tika atzīts par Gada labāko debitantu, bet pirmajos desmit karjeras gados regulāri tika iebalsots NBA Zvaigžņu spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!