Foto: Publicitātes foto
Latvijas vīriešu basketbola izlase Sarajevā aizvada 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli ar mājiniekiem Bosniju un Hercegovinu.

Spēle starp abām izlasēm Sarajevā paredzēta plkst. 22, to tiešraidē translējot kanālam TV6.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru iesāka ar diviem zaudējumiem, taču piektdien ar 77:66 izdevās uzvarēt Grieķiju. Bosnieši tikmēr ar 88:49 sagrāva Bulgārijas izlasi.

Pēc trim aizvadītām spēlēm H grupas vadībā ar diviem panākumiem ir Grieķija un Bosnija un Hercegovina, kamēr Latvija un Bulgārija tikušas pie vienas uzvaras.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) ziņo, ka valstsvienības rindās būs viena izmaiņa. Māra Gulbja vietā spēlei būs pieteikts Ingus Jakovičs.

Pirmajā mačā kapteiņa pienākumus pildīja Mareks Mejeris.

Bosnijas un Hercegovinas komandas sastāvā ir astoņi spēlētāji no tiem, kuri februārī Rīgā pieveica Latvijas komandu (62:61). Būtiskākais papildinājums - naturalizētais amerikāņu saspēles vadītājs Džons Robersons, kurš spēlē Madrides "Estudiantes".

Štelmahers pirms otrās spēles sarunā ar LBS preses dienestu atklāja, ka bosnieši iepriekšējā cīņā ar aktīvu spēli salauzuši Bulgārijas vienību. Īpaši aktīva komanda bijusi pret ārējās līnijas spēlētājiem, tāpēc no Latvijas izlases tiks gaidīts tikpat ātrs basketbols.

Sestdien Latvijas izlase dienas pirmajā pusē aizvadījusi vieglu treniņu, kurā par veselības stāvokli neviens īpaši nav sūdzējies, lai arī visi basketbolisti neesot optimālā sportiskajā formā. Štelmahers nenoliedza, ka pret tādu komandu kā Bosnija un Hercegovina, sastāvā noderētu vēl viens spēlētājs, kurš labi spēj pārvaldīt bumbu.

Abas izlases iepriekš savā starpā tikušās piecas reizes, no kurām trīs gadījumos pārāki bija bosnieši. Vēl pirms šī kvalifikācijas turnīra izlases nesenākā pagātnē (2012. un 2013.gadā) aizvadīja trīs spēles. Pirmajā ar 87:84 pārāka bija Bosnija un Hercegovina, taču atlikušajos divos dueļos latvieši bija pārāki ar 80:64 un 86:75.

Pēdējā tikšanās reizē februārī Bosnija un Hercegovina uzvarēja ar 62:61. Šī bija kvalifikācijas turnīra pirmā spēle, bet otrajā latvieši ar 104:110 piekāpās Bulgārijai. Savukārt svētdienas pretinieki savā otrajā mačā ar 65:70 piekāpās Grieķijai.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Bosniju un Hercegovinu:

Jānis Bērziņš, Rolands Freimanis (abi - Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Artis Ate, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols (visi -"VEF Rīga"), Klāvs Čavars (Minskas "Cmoki", Baltkrievija), Rihards Lomažs (Vilērbānas ASVEL, Francija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārtiņš Meiers ("Astana", Kazahstāna), Ingus Jakovičs (Varēzes "Obenjobmetis", Itālija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!