Foto: fiba.basketball

Latvijas basketboliste Kristīne Vītola trešdien guva 13 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa "play-off" otrās kārtas otrajā spēlē, Mārtiņa Zībarta trenētajai Pirejas "Olympiakos" komandai svinot uzvaru un iekļūstot astotdaļfinālā.

Grieķijas klubs viesos ar rezultātu 87:68 (28:11, 22:21, 16:16, 21:20) pārspēja Turcijas vienību Ankaras "Nesibe Aydin" un divu spēļu summā guva virsroku ar 166:151.

Pirmajā spēlē "Olympiakos" piedzīvoja zaudējumu ar 79:83.

Vītola trešdien spēlēja 24 minūtes un 23 sekundes, realizējot piecus no astoņiem divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus. Viņa arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, četrreiz pārkāpa noteikumus, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+4) un 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Viešņām daudzpusīgākā ar septiņiem punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un 13 rezultatīvām piespēlēm bija Angeliki Nikolopulu. Mājiniecēm 17 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija kādreizējai "TTT Rīga" un "Olympiakos" spēlētājai Džesikai Tomasai.

Pamatturnīrā piedalījās 48 komandas, kas sadalītas 12 apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras grupas divas labākās komandas un vēl astoņas labākās trešo vietu ieguvējas. Astotdaļfināla fāzē turnīrā iesaistīsies četras komandas, kas FIBA Eirolīgas divās apakšgrupās ieņems 5.-6.vietu.

FIBA Eirokauss ir otrā līmeņa turnīrs aiz FIBA Eirolīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!