Foto: F64

Latvijas basketboliste Kristīne Vītola trešdien guva 21 punktu un savāca desmit atlēkušās bumbas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa mačā, bet viņas pārstāvētā Stambulas komanda "Galatasaray" svinēja uzvaru, kamēr Anitas Teilānes pārstāvētā Vācijas komanda Kelternas "Rutronik Stars" nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā.

Stambulas basketbolistes C apakšgrupas mačā savā laukumā ar rezultātu 75:52 (12:8, 17:11, 19:26, 27:7) pārspēja Krievijas komandu Novosibirskas "Dinamo".

Vītola šajā spēlē laukumā bija 31 minūti un 34 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no deviņiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat viņai desmit atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, trīs pārtvertas bumbas, trīs bloķēti metieni, piecas kļūdas un divas piezīmes. Ar 32 efektivitātes koeficienta punktiem Vītola bija pārliecinoši labākā spēlētāja savā komandā.

Latviete bija mača rezultatīvākā basketboliste, bet pretiniecēm 17 punktus guva Letoja Viljamsa.

C apakšgrupā ar sešām uzvarām sešās spēlēs uzvarēja "Galatasaray", kam ar trim uzvarām piecos mačos seko "TTT Rīga". Savukārt pa uzvarai iekrājušas Elīnas Babkinas pārstāvētā Samsunas "Canik" un "Dinamo", kas aizvadījušas attiecīgi piecas un sešas spēles.

Ceturtdien rīdzinieces viesosies pie "Canik" basketbolistēm, taču šis mačs vairs neko neizšķirs, jo "TTT Rīga" jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb 1/16 finālā.

Tikmēr Teilāne trešdien guva divus punktus, bet "Rutronik Stars" savā laukumā ar 68:69 (20:21, 18:18, 17:13, 13:17) zaudēja Beļģijas komandai "Royal Castors". Lai garantētu vietu izslēgšanas turnīrā, "Rutronik Stars" pēdējā kārtā varēja zaudēt pat ar piecu punktu starpību.

Teilāne šajā mačā laukumā bija 19 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem. Tāpat viņai piecas atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens, viena piezīme un seši efektivitātes koeficienta punkti.

F apakšgrupas uzvarētāja ir Spānijas vienība Žironas "Spar Citylift", kas piecās spēlēs tikusi pie pieciem panākumiem, kamēr "Rutronik Stars" ar trim uzvarām ieņēma otro vietu.

Tikmēr Dita Rozenberga trešdien guva septiņus punktus, taču viņas pārstāvētā Beļģijas komanda Namīras "Belfius" mājās ar 52:77 (16:26, 7:18, 12:11, 17:22) piekāpās Francijas vienībai Nantes "Reze".

Rozenberga šajā spēlē laukumā bija 22 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā iemeta divus no pieciem divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Tāpat viņai divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, trīs piezīmes un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

Ar sešiem zaudējumiem sešās spēlēs "Belfius" ieņēma ceturto vietu E apakšgrupā.

Pēc divu apļu turnīra 1/16 finālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!