Foto: FIBA

Vienai no Latvijas sieviešu basketbola izlases līderēm Kristīnei Vītolai ikra muskuļa plīsuma dēļ šis Eiropas čempionāts noslēdzies priekšlaicīgi, apstiprināja valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško.

Jau ziņots, ka Latvijas valstsvienība Rīgā notiekošā Eiropas čempionāta pirmajā spēlē ceturtdien ar 60:74 piekāpās Lielbritānijas izlasei, tomēr jau pašā spēles ievadā savainojumu guva Vītola, kura pēc tam cīņu vairs neturpināja. Pēcāk latviete bija manāma, pārvietojamies vien ar kruķu palīdzību.

Jau pēc mača izskanēja informācija, ka Eiropas čempionāts Vītolai varētu būt beidzies, bet pēc padziļinātu pārbaužu veikšanas aģentūrai LETA to apstiprināja arī Baško, kura sacīja, ka spēlētājai ir ikra muskuļa plīsums. Atveseļošanās process Vītolai varētu būt aptuveni sešu nedēļu garumā.

Baško gan uzsvēra, ka Vītola turpinās būt ar komandu un atbalstīs to no malas.

"Ar nožēlu jāpaziņo, ka izlasei šajā Eiropas čempionātā vairs palīdzēt nevarēšu. Diemžēl vakardienas spēlē piedzīvoju augšstilba muskuļa plīsumu," sarunā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS), valdot asaras, teica pati Vītola. "Neko nevarēšu darīt 4-6 nedēļas, bet, lūdzu, atbalstiet meitenes. Es arī būšu uz katru spēli un atbalstīšu. Jūsu atbalsts mums ir ļoti nepieciešams – iesim uz priekšu un cīnīsimies. Uzvaras vēl ir priekšā."


Vītola ceturtdienas mačā laukumā pavadīja vien nepilnas piecas minūtes, kuru laikā guva divus punktus. Viņas trauma ir liels trieciens komandai, jo pirms turnīra savainojumā iedzīvojās vēl viena Latvijas izlases garā gala spēlētāja Aija Putniņa.

Nākamajā A grupas mačā piektdien latvietes pulksten 18.30 spēkosies ar Ukrainu, bet noslēdzošā grupu turnīra spēle būs svētdien pret Eiropas čempioni Spāniju.

Apakšgrupu uzvarētājas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas pirmdien savstarpējā spēlē noskaidros vēl divas ceturtdaļfināla dalībnieces.

Eiropas 37. meistarsacīkstes sieviešu komandām notiks līdz 7. jūlijam. Rīgā notiks divi no četriem grupu turnīriem, kā arī divas no četrām astotdaļfināla spēlēm. Divi grupu turnīri risināsies Serbijas pilsētās Nišā un Zreņaninā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas risināsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!