Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Kristīne Vītola ceturtdien Orenburgā guva 13 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa trešajā mačā, Mārtiņa Zībarta trenētajai Pirejas "Olympiacos" piedzīvojot zaudējumu.

Grieķijas vienība izbraukumā grupas līdervienību duelī ar rezultātu 70:88 (18:23, 15:26, 10:20, 27:19) piekāpās Krievijas klubam Orenburgas "Nadežda". Visā mača gaitā vadībā bija mājinieces.

Vītola spēlēja 38 minūtes un astoņas sekundes, grozā raidot divus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un visus sešus "sodiņus". Bez deviņām atlēkušajām bumbām viņa atzīmējās arī ar trim rezultatīvām piespēlēm, diviem bloķētiem metieniem, vienu pārķertu bumbu, vienu kļūdu, divām piezīmēm, otru sliktāko spēlē +/- rādītāju -15 un labāko komandā efektivitātes koeficientu 20.

Rezultatīvākā viešņu rindās ar 17 punktiem bija Anna Stamalampru, bet Orenburgas vienībā izcēlās Markiša Getlinga, kura sakrāja "double-double" – 19 punkti un 11 atlēkušās bumbas. Pie "double-double" (14 punkti un 14 atlēkušās bumbas), kā arī piecām rezultatīvām piespēlēm tika arī Adora Ilanu.

E grupā trīs uzvaras ir Orenburgas "Nadežda", divas – "Olympiacos", bet abās līdzšinējās cīņās zaudējusi Bidgoščas "Artego" un "Crvena Zvezda".

Pamatturnīrā piedalās 48 komandas, kas sadalītas 12 apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas divas labākās komandas un vēl astoņas labākās trešo vietu ieguvējas.

FIBA Eirokauss ir otrā līmeņa turnīrs aiz FIBA Eirolīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!