Foto: AP/Scanpix

Leģendārais serbu basketbolists Vlade Divacs atgriezies Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA), pieņemot Sakramento "Kings" pievāvājumu kļūt par kluba viceprezidentu, vēsta kluba mājas lapa.

47 gadus vecais Divacs klubā atbildēs par basketbola un franšīzes operācijām, konsultēs vadību un trenerus, strādās ar kluba starptautisko brendingu un pārraudzīs spēlētāju attīstības programmas.

Sakramento "Kings" serbu basketbolists pārstāvēja no 1998. līdz 2004. gadam, un 2009. gadā "Kings" iemūžināja viņa 21.spēlētāja numuru. Vēl savas NBA karjeras laikā Divacs spēlējis arī Losandželosas "Lakers" un Šarlotas "Hornets". Viņš ir viens no četriem spēlētājiem NBA vēsturē, kas guvis vismaz 13 tūkstošus punktu, izcīnījis 9000 atlēkušās bumbas un izdarījis 3000 rezultatīvas piespēles. Pārējie trīs ir Karīsm Abduls-Džabars, Hakims Olažuvons un Kevins Gārnets. Tāpat Divacam pieder vairāki "Kings" kluba rekordi.

No profesionālā sporta Divacs atvadījās 2007. gadā un kopš tā laika darbojies administratīvajā jomā. 2009. gadā viņš tika izvēlēts par Serbijas Olimpiskās komitejas prezidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!