Rezerves Latvijas sieviešu basketbolā nav plašas, tāpēc jāstrādā, lai mobilizētu visus maksimāli iespējamos spēkus, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Kā ziņots, Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta finālturnīra trešajā mačā pirmdien piekāpās Serbijai un pirmoreiz vēsturē dalību sacensībās noslēdza jau pēc trim spēlēm.

"Viss izvērtējums vēl priekšā, jo pašlaik vairāk ir emociju. Tomēr bijām ļoti tuvu," atzina Voins. "Izvērtējot spēku samērus, redzējām, ka Franciju pat pie lielas veiksmes nevarējām uzvarēt, lai pieveiktu Lielbritāniju, veiksmi vajadzēja mazāku, bet Serbija bija mūsu līmeņa komanda un panākumam bijām tuvu. Tomēr diemžēl veiksme bija pretinieču pusē."

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēja piekto reizi pēc kārtas, bet iepriekšējās četrās sacensībās Latvija bija aizkļuvusi līdz ceturtdaļfinālam.

"Noteikti nebeidzam domāt par sieviešu izlasi, tā joprojām ir viena no valsts perspektīvākajām izlasēm, kas nākotnē varētu sasniegt labus rezultātus," uzsvēra Voins. "Rezerves mums nav plašas, un jau šoreiz turnīrā puse bija debitantes, bet vairākas spēlētājas nepiedalījās. Tāpēc daudz jāstrādā, lai nākotnē mobilizētu tos spēkus, kas ir mūsu rīcībā."

"Mums ir vairākas perspektīvas 17 gadus vecas spēlētājas, kas pāris gadu laikā varētu sekmīgi spēlēt arī sieviešu izlasē," uzskata Voins.

"Visi cerējām uz labāku rezultātu, zaudēt nepatīk nevienam, bet tāda pašlaik ir realitāte," secināja savienības prezidents.

Šo finālturnīru Latvijas izlasei varēja saukt par pirmo pēc "zelta paaudzes", jo no kādreizējām izlases līderēm pašlaik sastāvā bija palikusi vien Liene Jansone, kura pēc turnīra apstiprināja, ka valstsvienībā vairs nespēlēs. Tāpat, visticamāk, karjeru izlasē neturpinās arī Kristīne Kārkliņa.

Kā ziņots, no 12 sastāvā iekļautajām spēlētājām sešām šis bija pirmais Eiropas čempionāts. Tāpat Latvijas izlase bija augumā mazākā vienība starp visām 16 dalībkomandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!