Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" neturpinās sadarbību ar amerikāņu basketbolistu Devondriku Vokeru, vēsta kluba paziņojums.

"VEF Rīga" aizvadītajā nedēļā izstājās no FIBA Čempionu līgas turnīra. Vienošanās ar Volkeru bija spēkā uz šī turnīra laiku, bet pēc tā abas puses šķīrušās.

Šajā sezonā Volkers FIBA Čempionu līgā vidēji astoņās spēlēs guva 5,9 punktus un izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas, savukārt "Pafbet" Latvijas – Igaunijas līgā viņa kontā 12 spēles un vidēji gūti 12,2 punkti, 3,9 atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles.

Volkers no 2014. līdz 2017. gadam spēlēja dažādās NBA G līgas komandās, kur 2017. gadā tika atzīts par sezonas progresējušāko spēlētāju līgā. Delavēras "Blue Coats" sastāvā Volkers izcēlās ar vidēji spēlē gūtiem 11,9 punktiem un trim atlēkušajām bumbām.

2018./2019. gada sezonā Volkers pārcēlās uz Itāliju, kur Brindisi "Happy Casa" rindās guva 11,4 punktus un izcīnīja trīs bumbas zem groziem. Nākamajā sezonā Francijas līgā vidēji spēlē tika gūti deviņi punkti "Roanne" sastāvā.

Pēdējos divus gadus amerikāņu basketbolists ir spēlējis Austrālijā un Jaunzēlandē. Melburnas "Phoenix" sastāvā Austrālijas līgā tika gūti 7,4 punkti spēlē, savukārt pēdējā sezonā Jaunzēlandes līgas komandā Neipīras "Hawke's Bay Hawks" vidēji mačā tika gūti 20,2 punkti, izcīnītas 4,9 atlēkušās bumbas, kā arī sakrāta 4,1 rezultatīva piespēle.

Savukārt "VEF Rīga" komandā līdz sezonas beigām spēlēs Rons Karijs, kurš Čempionu līgā caurmērā guva 11,8 punktus, izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas un atdeva 4,5 rezultatīvas piespēles. Latvijas – Igaunijas līgā viņš 13 spēlēs iespēja 7,8 punktus, 3,5 rezultatīvas piespēles un 2,5 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!