VTB Vienotā basketbola līga nolēmusi šajā pārtrauktajā sezonā nekronēt turnīra čempionvienību, un par to sašutumu pauda čempionāta līdervienības Maskavas apgabala "Himki" komandas spēlētājs Jānis Timma.

Kā skaidroja VTB līgas ģenerāldirektore Ilona Korstina, tad sezonu turpināt ir bezjēdzīgi, jo situācija Eiropā un pasaulē ir sarežģīta. Tā kā nav iespējams pēc sportiskajiem principiem noteikt čempionus, pieņemt lēmums uzvarētājus nekronēt.

"Komandas aizvadījušas dažādu spēļu skaitu, regulārais čempionāts netika pabeigts. Izslēgšanas spēles nenotiks. Krievijas čempionāta klasifikāciju vēlāk noteiks Krievijas Basketbola federācija," skaidroja Korstina.

VTB līgā drošā līderpozīcijā bija Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā "Himki", kas 19 spēlēs izcīnīja 18 uzvaras. Maskavas CSKA, ko pārstāv Jānis Strēlnieks, bija otrajā vietā ar 15 uzvarām 19 spēlēs.

"Vēlos teikt, ka šādu sezonu nevar tā vienkārši izmest. Mēs saprotam situāciju, bet nebaidos publiski paust savu viedokli. Apsveicu visu "Himki" ģimeni, līdzjutējus, atbalstītājus un īpašniekus. Šī bija lieliska sezona un mēs bijām pelnījuši čempionu kausu un medaļas," savā "Instagram" profilā rakstīja Timma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!