Foto: LETA

Pēc Krievijas medijos izskanējušās informācijas par Latvijas kluba "VEF Rīga" finansiālajām problēmām VTB Vienotās basketbola līgas prezidents Sergejs Kuščenko sniedza savu skaidrojumu par šo situāciju, uzsverot, ka tā bijusi nepareizi interpretēta informācija, bet komandas prezidents Edgars Jaunups atkārtoti apliecināju uzticību šim turnīram.

Pēc "VEF Rīga" zaudējuma Maskavas CSKA risinājās preses konference, kurā Kuščenko un Jaunups izskaidroja aizvadītajā nedēļā izskanējušo informāciju par Rīgas komandas nedienām.

Jaunups informāciju par "VEF Rīga" finansiālajām problēmām un izstāšanos no VTB līgas nosauca par pārpratumu. "Basketbola klubam "VEF Rīga" starptautisko turnīru prioritāte ir un paliek VTB Vienotā līga. Kopš atjaunošanas brīža klubā tas pat nav bijis diskusiju jautājums, un tā tas paliks tik ilgi, kamēr mēs nebūsim Eirolīgas stabila sastāvdaļa. VTB līga mums piedāvā vislabākos sportiskos priekšnoteikumus, vislabāko turnīra sistēmu, vislabākos pretiniekus. Izskanējušajai informācijai par mūsu finanšu problēmām nav nekāda pamata. Mēs ar Kuščenko kungu daudz esam runājuši par pārlidojumiem, par dzīvošanām uz vietas izbraukumu laikā. Šajos jautājumos mēs esam izteikuši dažādus priekšlikumus, un šie ir tie aspekti, kurus "Izvestija" žurnālisti ir pārpratuši vai apzināti sagrozījuši," sacīja Jaunups.

Kuščenko sacīja, ka tā bija faktu nepareiza interpretācija, un līdz šodienai nekādas problēmas ar "VEF Rīga" nav bijušas.

"Šī tikšanās ar žurnālistiem notika diezgan sen, fakti rakstā ir nepareizi pasniegti. "VEF Rīga" ir viena no aktīvākajām komandām, kas dzīvo līdzi notikumiem VTB līgā. "VEF Rīga" bieži nāk klajā ar priekšlikumiem, kas varētu uzlabot VTB līgas zīmolu, lai mēs varētu pēc iespējas vairāk nopelnīt. Mēs esam ieinteresēti, lai katra kluba finansiālā situācija būtu stabila. Katrai komandai ir problēmas, tās mēdz būt mazas un lielas. Mums ar "VEF Rīga" ir laba komunikācija," preses konferencē teica Kuščenko.

Februārī parādījās informācija, ka VTB līgas klubiem nākamajā sezonā minimālajam budžetam vajadzētu būt trīs miljoniem dolāru, bet šādas naudas summas "VEF Rīga" komandai būtu grūti savākt.

"Šis būtu vēlamais budžets, lai komandas varētu augstā līmenī sagatavoties. Ja visām komandām būtu šāds budžets, tad tās varētu piesaistīt augstas klases spēlētājus un cīņas būtu daudz saspringtākas. Mēs cenšamies palīdzēt klubiem tikt līdz šādam budžetam. VTB Vienotās līgas Zvaigžņu spēle pierādīja, ka interese par šo turnīru ir, jo pēc tās mēs saņēmām daudzus piedāvājumus no kompānijām uzsākt sadarbību," turpināja Kuščenko.

Ārvalstu klubiem, kas VTB Vienotajā līgā iekļūst izslēgšanas spēlēs, maijā spēļu grafiks ir ļoti saspringts, jo izšķirošās cīņas notiek arī nacionālajos čempionātos.

"VTB līga šajos jautājumos ir ļoti fleksibla. Mēs vienmēr nākam pretī komandu interesēm nacionālajos čempionātos. Ja VEF Rīga iekļūs izslēgšanas spēlēs, tad mēs skatīsimies un domāsim, kā izveidot kalendāru, lai tas būtu ērts visām komandām. Mēs esam ļoti atvērti," teica VTB līgas prezidents.

Tikmēr Jaunups šajā jautājumā vēl piebilda, ka viņš gribētu "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu noslēgt nedaudz vēlāk, ja rastos tāda nepieciešamība. Līdz šim LBL sezona vienmēr noslēdzas līdz 31. maijam.

"Nesaprotu kāpēc, bet pie mums šis 31. maijs ir tāds svēts datums. Ļoti iespējams, ka mēs nonāksim līdz situācijai, ka komandas vēl spēlēs jūnija pirmajās nedēļās, kā tas notiek Spānijā un citās Eiropas līgās. Varbūt pienāks brīdis, ka mēs nevarēsim sezonu noslēgt 31. maijā, un tad mums nāksies mēģināt vienoties, lai sezonu nedaudz pagarinātu. Piemēram, 10. jūnijs arī būtu normāls datums, lai aizvadītu Latvijas čempionāta fināla pēdējo spēli," teica Jaunups.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!