Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā spēlē Goldensteitas "Warriors" savā laukumā ar rezultātu 108:100 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Šī mača uzvarētājiem 26 punktus guva Stefans Karijs, 21 punktu pievienoja Klejs Tompsons, bet 15 punktus sameta Andrē Igudala. Tikmēr "Cavaliers" rindās savu rezultatīvāko spēli NBA finālos aizvadīja Lebrons Džeimss, kurš guva 44 punktus. 23 punktus sameta arī Kairijs Īrvings.

Spēle iesākās ar "Cavaliers" izvirzīšanos vadībā ar rezultātu 26:13, tomēr pirmā puslaika turpinājumā "Warriors" prata spēles gaitu izlīdzināt. Mājinieki uz brīdi ieguva pat piecu punktu pārsvaru, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar Dž.R.Smita tālmetienu, kas ļāva Klīvlendas komandai iegūt trīs punktu pārsvaru – 51:48.

Trešajā ceturtdaļā neliels pārsvars piederēja "Cavaliers" komandai, kas visa mača garumā neatlaidīgi spēlēja uz Lebronu Džeimsu, taču "Warriors" visu laiku elpoja viņiem pakausī. Ceturtdaļas noslēgumā rezultāts kļuva 73:73, kad Andrē Igudala pārtvēra bumbu un trieca to grozā. Noslēdzošajās 12 minūtēs neviena no komandām pārsvaru neieguva. Pamatlaika noslēgumā Karijam bija lieliska iespēja izvirzīt vadībā savu komandu, bet viņu no mugurpuses nobloķēja Īrvings, un saspringtā cīņā pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 98:98.

Pagarinājumu "Warriors" aizvadīja lieliski, gūstot desmit punktus pēc kārtas. Tikmēr "Cavaliers" 12 metienus pēc kārtas netrāpīja, līdz Džeimss guva vienīgos punktus pagarinājumā savai komandai. "Cavaliers" komandā pagarinājumā savainojumu guva Īrvings, kurš klibojot pameta laukumu.

Sērijas nākamā spēle arī risināsies "Warriors" mājas laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!