Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā savu uzvaru gājienu trešdien turpināja titula īpašnieki Goldensteitas "Warriors", kas tagad nonākuši tikai četru uzvaru attālumā no Čikāgas "Bulls" leģendārā rekorda.

Kārtējā mačā "Warriors" pagarinājumā ar 103:96 pārspēja Jūtas "Jazz", izcīnot 68. uzvaru 75 spēles. Par spēles galveno varoni atkal kļuva Stefens Karijs, kurš guva 31 punktu, no kuriem sešus pēc kārtas pagarinājumā, veicot "Warriors" izšķirošo izrāvienu. Karijs arī šajā mačā realizēja piecus trīspunktniekus, tādējādi turpinot savu NBA rekordsēriju. Karijs jau 145. spēlēs pēc kārtas ir realizējis vismaz vienu trīspunktu metienu.

Vēl uzvarētājiem 18 punktus guva Klejs Tomsons, kura tālmetiens 15 sekundes pirms pamatlaika beigām ļāva "Warriors" panākt izlīdzinājumu 89:89. "Jazz" labā 21 punktu guva Gordons Hejvords, 20 punktus – Rodnijs Hūds.

"Puiši ir apbrīnojami. Visu vakaru nekas negāja no rokas. Bet viņi turpināja cīnīties. Mēs allaž cīnāmies, tas ir šīs izcilās komandas pamatā. Tāpēc mums ir šis rekords," pēc spēles teica "Warriors" treneris Stīvs Kers.

1995./1996. gada sezonā Čikāgas "Bulls" izcīnīja 72 uzvaras 82 spēlēs, kas ir NBA rekords regulārajos čempionātos. Pērn "Warriors" regulārajā čempionātā guva 67 uzvaras, sasniedzot jaunu kluba rekordu, bet tagad tas ir labots. Lai labotu arī "Bulls" rekordu, "Warriors" atlikušajās septiņās spēlēs jāizcīna vismaz piecas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!