Foto: AFP/Scanpix

Goldensteitas "Warriors" komandas uzbrukuma līderis Klejs Tompsons piektdien pamanījās gūt 37 punktus vienā ceturtdaļā, sasniedzot jaunu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rekordu.

Mačā, kurā "Warriors" ar 126:101 (34:25, 22:26, 41:22, 29:28) savā laukumā pārspēja Sakramento "Kings", Tompsonam sekmīgākā bija trešā ceturtdaļa, kurā viņš 12 minūtēs guva 37 no 41 savas komandas punkta.

Šajā ceturtdaļā Tompsons realizēja visus 13 izpildītos metienus no spēles, ieskaitot deviņus tālmetienus, kas arī ir jauns līgas rekords, kā arī abus soda metienus. Aizvadot maču 19 596 skatītāju klātbūtnē, Tompsons dueli noslēdza ar 52 punktiem, kas ir jauns viņa personiskais rekords.

"Vēlētos atgriezties un izbaudīt to nedaudz vairāk, jo šādi brīži paiet tiešām ātri," pauda Tompsons, pasakoties komandas biedriem par apgādāšanu ar bumbu.

Iepriekšējais līgas rekords bija 33 punkti ceturtdaļā, ko 1978.gadā sasniedza Džordžs Gervins, bet 2008.gadā atkārtoja Karmelo Entonijs. Tikmēr Maikls Reds un Džo Džonsons iepriekš bija iemetuši pa astoņiem tālmetieniem ceturtdaļā.

"Warriors" uzvarēja jau 18. mājas spēlē pēc kārtas, kas ir jauns tās rekords, kā arī kļuvusi vien par desmito vienību līgas vēsturē, kas līdz sezonas vidum izcīnījusi 35 uzvaras.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 35 panākumiem 41 spēlē atrodas pārliecinošā līderpozīcijā, bet līgas kopējā ieskaitē ar to konkurē vienīgi Atlantas "Hawks" komanda, kas tikusi pie 36 uzvarām 44 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!