Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmo kārtu trešdien bez lielām problēmām pārvarēja pašreizējā čempionvienība un rekordiste Goldensteitas "Warriors", kas joprojām spēlē bez sava līdera Stefena Karija.

NBA "play off" pirmās kārtas piektajā spēlē "kareivji" ar 114: 81 (37:20, 22:17, 30:22, 25:22) pieveica Hjūstonas "Rockets", triumfējot sērijā ar 4-1. Visas spēles laikā "Rockets" tā arī nespēja atrast ieročus pret "Warriors" daudzpusīgo uzbrukumu, savukārt uzbrukumā Hjūstonas komandu "vilka" tikai Džeimss Hārdens, kurš guva 35 punktus.

Uzvarētājiem 27 punktus guva Klejs Tompsons, kurš realizēja septiņus tālmetienus. Līdz šim NBA vēsturē Vēl "kareivjiem" 16 punktus guva Šons Livingstons, bet Dreimonds Grīns guva 15 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

Karijs kājas traumu guva abu komandu iepriekšējā spēlē svētdien, neveikli paslīdot pirmā puslaika pēdējās sekundēs. Pirmdien komanda paziņoja, ka Karijs nespēlēs vismaz divas nedēļas, tas nozīmē, ka NBA rezultatīvākais spēlētājs nebūs ierindā praktiski arī visās otrās kārtas spēlēs. Trešdienas spēlē Karijs atradās uz soliņa kopā ar komandu un ar savām emocijām komandas biedriem rādīja, ka ir gatavs mesties cīņā.

Tagad NBA izslēgšanas turnīra otrajā kārtā "Warriors" tiksies ar Portlendas "Trail Blazers" un Losandželosas "Clippers" pāra uzvarētāju. Šajā sērijā ar 3-2 vadībā ir "Trail Blazers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!