Foto: Reuters/Scanpix

Latvieša Andra Biedriņa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Marks Džeksons par Montas Elisa aizmainīšanu uzzinājis pa televizoru.

Otrdien "Warriors" komanda veica pirmo iespaidīgo darījumu, tuvojoties pāreju termiņu noslēgumam, uz Milvoki "Bucks" aizmainot Elisu, kā arī garos spēlētājus Ekpi Jūdo un Kvami Braunu, bet pretī saņemot austrāliešu centru Endrjū Bogotu.

"Tas ir neticami un tas ir īsts neprāts. Šobrīd esmu šoka stāvoklī un nezinu, ko domāt. Saprotu, ka tas ir bizness, taču uzzināt par Montas aizmainīšanu pa televizoru - tas ir nežēlīgi. Nejūtos laimīgs, un pašreiz man nav viegli," Džeksona izteicienus par Elisa maiņu citē amerikāņu mediji.

Kā ziņots, lielajā darījumā kopā ar traumu nomocīto Bogutu "Warriors" komandā atgriezās arī Stīvens Džeksons, kurš tajā jau spēlēja no 2006. līdz 2009.gadam.

27 gadus vecais Boguts 2005.gada NBA jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru, tomēr šosezon viņš piedalījies tikai 12 spēlēs, jo 25.janvārī lauza potīti. Pirms tam viņš 2010.gadā pārcieta rokas un elkoņa operāciju, bet pagājušajā gada aprīlī vēl vienu elkoņa operāciju.

Savā karjerā talantīgais Boguts vidēji mačā guvis 12,7 punktus un izcīnījis 9,3 atlēkušās bumbas.

Džeksons "Warriors" atstāja 2009./2010.gada sākumā, kad ilgstoši bija izteicis vēlmi atstāt klubu. Toreiz viņš pārgāja uz Šarlotes "Bobcats", bet šīs sezonas sākumā pievienojās "Bucks".

Tikmēr Elisam līgumā atlikuši vēl divi gadi, kuru laikā viņam jāsaņem 22 miljoni dolāru (11,8 miljoni latu), bet līgums nosaka, ka viņš varēs vienību atstāt arī jau šovasar. Savā līdzšinējā karjerā viens no līdzšinējiem "Warriors" līderiem vidēji mačā guvis 19,6 punktus un izpildījis 4,4 rezultatīvas piespēles.

Šosezon Eliss vidēji mačā guvis 21,9 punktus, izpildījis sešas rezultatīvas piespēles un izcīnījis 3,4 atlēkušās bumbas. Viņš "Warriors" spēlēja kopš draftēšanas 2005.gadā.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 18 uzvarām 39 spēlēs šobrīd ieņem 13.vietu, bet "Kings" komanda ar 14 panākumiem 42 mačos atrodas pozīciju zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!