Foto: Scanpix

Čempionvienība Goldensteitas "Warriors" otrdien savā laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu turnīra mačā atspēlēja 17 punktu starpību un galā guva otro uzvaru pār Portlendas "Trail Blazers" komandu.

"Warriors" panākumu guva mājās ar rezultātu 110:99 (21:34, 30:25, 25:28, 34:12), Rietumu konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties 2-0 vadībā.

Laukuma saimnieki mača otrajā ceturtdaļā bija nokļuvuši iedzinējos ar 17 punktu starpību, ko turpinājumā izdevās atspēlēt un galā tika izcīnīta droša uzvara.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Klejs Tompsons, ar 17 punktiem un 14 izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās Dreimonds Grīns, bet 15 punktus iemeta Andrē Iguodala.

"Trail Blazers" sastāvā Demjans Lilards guva 25 punktus, bet Kristians Džeimss Makkolums pievienoja 22 punktus.

Arī šajā mačā ceļgala savainojuma dēļ "Warriors" komandai neavarēja palīdzēt tās līderis un regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Stīvens Karijs.

Sērijas trešā spēle paredzēta sestdien Portlendā. Tiek vēstīts, ka šajā mačā Karijs varētu atgriezties laukumā.

Jau ziņots, ka Rietumu konferences otra pusfināla duelī pēc divām spēlēm Sanantonio "Spurs" un Oklahomsitijas "Thunder" komandu starpā sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Austrumu konferences pusfinālā Maiami "Heat" otrdien izbraukumā ar rezultātu 102:96 (18:18, 23:25, 27:20, 22;27, 12:6) pagarinājumā pieveica Toronto "Raptors" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās 1-0 vadībā.

Uzvarētāju sastāvā Gorans Dragičs guva 26 punktus, bet Dveins Veids pievienoja 24 punktus.

Savukārt "Raptors" rindās lietuvietis Jons Valančūns izcēlās ar 24 punktiem un 14 izcīnītām atlēkušajām bumbām, bet Demārs Derouzens iemeta iemeta 22 punktus.

Mača pamatlaika pēdējās sekundēs Kails Laurijs, kurš kopumā spēlē guva septiņus punktus, trāpīja tālu trīspunktu metienu, panākot neizšķirtu 90:90, tomēr mača papildlaikā "Raptors" atzina pretinieku pārākumu.

Sērijas otrā spēle notiks ceturtdien Toronto.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences otra pusfināla pārī Klīvlendas "Cavaliers" sērijā ir 1-0 vadībā pret Atlantas "Hawks".

Kā zināms, latviešu talanta Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" sezonu noslēdza ar 32 uzvarām 82 spēlēs, ierindojoties Austrumu konferences kopvērtējuma 13.vietā, tādējādi izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties.

Pērn par čempioni tika kronēta "Warriors", kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!