Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Goldensteitas "Warriors" svētdien izbraukumā pārspēja spēcīgo Sanantonio "Spurs" komandu un guva 72. uzvaru šosezon, atkārtojot vienu no visneticamākajiem līgas rekordiem.

Savā regulārās sezonas priekšpēdējā mačā "Warriors" guva uzvaru ar rezultātu 92:86 (14:19, 21:16, 27:26, 30:25), 37 punktus iemetot Stīvenam Karijam.

Līdz ar to Goldensteitas vienība atkārtoja Čikāgas "Bulls" rekordu, kas 1995./96.gada sezonā ar Maiklu Džordanu sastāvā regulārajā turnīrā guva 72 uzvaras 82 mačos.

Zīmīgi, ka pirms svētdienas spēles "Warriors" komanda izbraukumā "Spurs" bija zaudējusi jau 33 mačos pēc kārtas - allaž kopš 1997.gada 14.februāra. Tāpat "Spurs" piedzīvoja pirmo zaudējumu savā laukumā šosezon, pārtraucot 49 uzvaru sēriju, kas bija otrā garākā līgas vēsturē aiz "Warriors" panākuma, jo čempioni pašlaik guvuši uzvaras 54 dueļos savā laukumā pēc kārtas, vēl turpinot rekorda labošanu.

Līdz tam arī rekords ar uzvarām savā laukumā piederēja "Bulls", kas 1995. un 1996.gadā tika pie 44 panākumiem pēc kārtas.

Vēl "Warriors" svētdien sasniedza jaunu NBA rekordu ar 34 izbraukumā gūtām uzvarām sezonas laikā. Iepriekš rekorda sezonā "Bulls" vienība bija spējusi tikt pie 33 panākumiem un sestdien "Warriors" šo rekordu atkārtoja.

"Spurs" šajā mačā darbojās bez Tima Dankana un ceturtajā ceturtdaļā nespēja izrādīt pienācīgu pretestību ātrajiem līgas čempioniem. Rezultatīvākais mājiniekiem ar 24 punktiem bija Lemarkuss Eldridžs, bet 20 punktus sameta Kavi Lenards, kurš gan no spēles realizēja vien septiņus no 22 metieniem.

Ja iepriekš šosezon "Spurs" komanda ne reizi nebija cietusi pat divas neveiksmes pēc kārtas, tagad tā piekāpās jau trešajā mačā - ceturtdien viesos ar 101:112 tika zaudēts "Warriors", kas šajā cīņā kļuva vien par otro komandu NBA vēsturē ar 70 uzvarām regulārajā sezonā, bet piektdien, spēlējot gandrīz tikai ar rezervistiem, ar 98:102 atzina arī Denveras "Nuggets" pārākumu.

Savā regulārās sezonas noslēdzošajā spēlē "Warriors" trešdien uzņems Memfisas "Grizzlies", ko sestdien izbraukumā pārspēja ļoti grūtā mačā ar 100:99. Šosezon "Warriors" savā laukumā ir bez zaudējumiem un, svinot uzvaru šajā mačā, tā pārspēs leģendāro "Bulls" rekordu, tiekot pie 73.panākuma sezonas laikā.

Visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējumā "Wariors" ir līdere ar 72 uzvarām 81 spēlē, bet ar 65 panākumiem seko "Spurs".

Austrumu konferencē ar 56 uzvarām 80 mačos pirmā ir Klīvlendas "Cavaliers", savukārt Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" ar 32 panākumiem ierindojas 13.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!