Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā piektdien notikumiem bagātā spēlē Andra Biedriņa pārstāvētā vienība Goldensteitas "Warriors" ar 116:118 piekāpās Losandželosas "Lakers".

Biedriņš laukumā devās otrajā spēlē pēc kārtas, nospēlēja 8:42 minūtes, punktus neguva, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, kā arī nopelnīja piecas personiskās piezīmes.

"Lakers" labā 34 punktus guva Kobe Braiants, 28 punktus guva Dvaits Hovards, bet Po Gasols sasniedza "triple double" – 26 punkti, 11 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles. "Warriors" rindās ar 47 punktiem izcēlās Stīvens Karijs, 25 punktus guva Klejs Tompsons, bet 19 punktus – Deivids Lī.

"Lakers" uzvaru aizēnoja viena no komandas līderi Braianta trauma, kuras dēļ, visticamāk, šosezon viņš laukumā vairs nedosies. "Lakers" zvaigzne lielāko daļu otrā puslaika aizvadīja ar sāpēm no kreisās potītes savainojuma. Tomēr lielāko triecienu basketbolists, "Lakers" komanda un visi komandas fani saņēma nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Braiants pēc vienas kustības sāpēs saķēra kreiso potīti Ahileja cīpslas rajonā.

Lai gan "Lakers" izplatīja paziņojumu, ka par Braianta savainojuma nopietnību un iespējamo ārstēšanās laiku būs zināms pēc rūpīgākām medicīniskām pārbaudēm, visticamāk, Braiantam ir sarauta kreisās kājas Ahileja cīpsla. Tādējādi "Lakers" ir palikuši bez sava komandas līdera brīdī, kad vienība vēl nav nodrošinājusi vietu "play off" turnīrā.

Rietumu kongferences kopvērtējumā divas spēles pirms regulārās sezonas beigām cīņā par pēdējo ceļazīmi uz "play off" turnīru "Lakers" par vienu uzvaru apsteidz Jūtas "Jazz". Ja abām komandām sezonas noslēgumā būs vienāds uzvaru skaits, izslēgšanas spēlēm kvalificēsies "Jazz", kurai ir labāki rādītāji savstarpējās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!