Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolista Andra Biedriņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas "Warriors" trešdien ar uzvaru noslēdza regulāro čempionātu, ar rezultātu 99:88 (24:17, 26:19, 16:27, 33:25) izbraukumā pārspējot Portlendas "Trail Blazers".

Biedriņš šajā mačā muguras problēmu dēļ nepiedalījās, bet viens no "Warriors" līderiem Stīvens Karijs šajā mačā laboja NBA rekordu sezonas laikā realizēto tālmetienu ziņā. Karijs šosezon realizējis 272 trīspunktu metienus, labojot Reja Alena 2005./06.gada sezonā sasniegto rekordu ar 269 tālmetieniem.

"Warriors" komandā aizvadītajā cīņā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Klejs Tompsons, 20 punkti un 10 atlēkušās bumbas Deivida Lī kontā, kamēr Karijs guva 15 punktus. "Trail Blazers" rindās ar 30 punktiem un 21 atlēkušo bumbu izcēlās Lamarkuss Eldridžs.

Pēc trešdienas spēlēm kļuva zināmas visas NBA izslēgšanas spēļu dalībnieces. Rietumu konferences kopvērtējumā uzvarēja Oklahomsitijas "Thunder", kurai sekoja Sanantonio "Spurs", Denveras "Nuggets", Losandželosas "Clippers", Memfisas "Grizzlies", Goldensteitas "Warriors", Losandželosas "Lakers" un Hjūstonas "Rockets".

"Lakers" vienība dalību izslēgšanas spēlēs nodrošināja pēdējā spēlē, kurā ar 99:95 pagarinājumā pārspēja "Rockets" basketbolistus.

Tikmēr Austrumu konferencē labākā komanda bija Maiami "Heat", bet aiz viņiem palika un izslēgšanas spēlēs piedalīsies Ņujorkas "Knicks", Indianas "Pacers", Bruklinas "Nets", Čikāgas "Bulls", Atlantas "Hawks", Bostonas "Celtics" un Milvoki "Bucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!