Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas "Warriors" turpina cerēt uz savas superzvaigznes Kevina Duranta palīdzību finālsērijas piektajā spēlē, neizslēdzot, ka viņš nākamajā mačā varētu doties laukumā.

Durants nav spēlējis kopš Rietumu konferences pusfināla sērijas piektās spēles pret Hjūstonas "Rockets" vienību. "Warriors" arī bez viņa palīdzības iekļuva NBA finālā, taču pēc četrām finālsērijas spēlēm komanda ir iedzinējos ar 1-3 pret Toronto "Raptors".

Svētdien Durants piedalījās "Warriors" komandas treniņā, un viņš palīdzēja arī komandas jaunajiem spēlētājiem sagatavoties mačam. Komandas galvenais treneris Stīvs Kers neizslēdza, ka Duranta dalība mačā ir iespējama, tomēr viņš savos izteikumos bija piesardzīgs.

"Mēs vēl skatīsimies, kā viņš jutīsies. Komandā noskaņojums joprojām ir labs, jo mums ir par ko cīnīties. Darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai sēriju pagarinātu," sacīja Kers.

Arī citam "Warriors" spēlētājam Klejam Tompsonam jāspēlē ar savainojumu. Viņš izlaida sērijas trešo maču, bet ceturtajā jau atkal atgriezās laukumā. "Ja esi profesionāls sportists, smagākais ir iet cauri savainojumiem. Ja vēl tava komanda cīnās par čempionu titulu, sajūta nav patīkama. Man ir žēl par Kevinu, un mums viņš ļoti pietrūkst laukumā," sacīja Tompsons.

Durants šīs sezonas izslēgšanas spēlēs vidēji 11 spēlēs guvis 34,2 punktus, izcīnījis 5,2 atlēkušās bumbas un izdarījis 4,9 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!