Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Goldensteitas "Warriors" aizsargs Klejs Tompsons pārrāvis labās kājas Ahilleja cīpslu, kas piespiedīs basketbolistam izlaist jau otro sezonu pēc kārtas, ziņo klubs.

Tomsons savainojumu cieta, trešdien Kalifornijā aizvadot treniņu. Dienu vēlāk veikts magnētiskās rezonanses izmeklējums atklāja, ka aizsargs pārravis labās kājas Ahilleja cīpslu. Klubs sagaida, ka viens no tās līderiem izlaidīs visu 2020./2021. gada sezonu, vēstīts "Warriors" vienības paziņojumā.

30 gadus vecais spēlētājs laukumā nav devies kopš 2018./2019. gada finālsērijas, kuras sestajā spēlē pret Toronto "Raptors" vienību viņš pārrāva kreisā ceļgala krusteniskās saites. "Warriors" vienība Toronto klubam sērijā piekāpās ar rezultātu 2-4.

"Warriors" vienība aizvadītajā sezonā uzvarēja vien 15 no 65 spēlēm, Tompsonam nepiedaloties ne mačā, bet divkārtējam līgas vērtīgākajam spēlētājam Stefenam Karijam aizvadot vien piecas spēles. Karija sezonu pārtrauca neveiksmīga epizode, kurā viņš salauza roku.

Gaidāmā NBA sezona tika uzskatīta par "Warriors" iespēju atgriezties cīņā par čempionu godu. Tompsona savainojums gan ievērojami iedragājis vienības potenciālu spēkoties ar citām līgas spēcīgākajām komandām.

Klejs Tompsons karjeras laikā piecreiz ticis iekļauts Visu zvaigžņu spēles sastāvā, bet trīs reizes "Warriors" komandas rindās kļuvis par NBA čempionu. Savukārt ASV izlases sastāvā viņš 2016. gadā kļuva par olimpisko čempionu.

Trešdien notikušajā NBA draftā Goldensteitas klubs ar otro izvēli nolūkoja centra pozīcijas spēlētāju Džeimsu Vaizmenu, bet jau piektdienas vakarā tiks atvērts brīvo aģentu parakstīšanas logs. Sezona tiks atklāta šī gada 22. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!