Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas “Warriors” galvenais treneris Stīvs Kers pirms finālsērijas pret Toronto "Raptors" vienību pauda pietiekami lielas bažas par pašreizējo komandas zvaigznes Kevina Duranta veselības stāvokli, taču izrādīja zināmu optimismu par Demarkusa Kazinsa rehabilitācijas procesu, vēsta ESPN.

Kevins Durants savas kreisās kājas ikru savainoja Rietumu konferences pusfināla sērijas piektajā spēlē pret Hjūstonas “Rockets” vienību. “Warriors” spēja šo spēli noslēgt ar uzvaru bez Duranta palīdzības, sestajā sērijas spēlē jau panākt uzvaru 4-2, kā arī konferences finālā četrās spēlēs tikt galā ar Portlendas “Trail Blazers” vienību.

“Durants nespēlēs pirmajā spēlē. Pēc tam skatīsimies tālāk. Mums palīdz tas, ka finālos starp spēlēm ir vairākas brīvdienas,” atklāja Kers pēc pirmdien aizvadīta treniņa.

Konferences finālos spēles tika aizvadītas katru otro dienu, taču gaidāmajā kārtā biežas būs divu dienu pauzes. Finālsērija sāksies 30. maijā ar spēli Toronto, bet tai sekos mači 2., 5., 7., 10., 13. un 16. jūnijā līdz kāda no komandām izcīnījusi četras uzvaras.

“Ar komandu viņš vēl nav trenējies. Zinu, ka viņš izpildījis kādus metienu uzdevumus, bet neko diži vairāk uz basketbola laukuma darījis viņš nav,” par Duranta rehabilitācijas procesu stāstīja Kers, kurš pieminēja, ka vēl nav izlemts, vai spēlētājs dosies līdzi komandai uz Toronto.

Uzbrucējs izslēgšanas spēlēs izcēlies kā līgas rezultatīvākais basketbolists, vidēji mačā atzīmējoties ar 34,2 punktiem, 5,2 atlēkušajām bumbām un 4,9 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt centra pozīcijas spēlētāja Demarkusa Kazinsa pieejamību pirmajai spēlei klubs atzīmējis kā “apšaubāmu”. Kazinss pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā 15. aprīlī pret Losandželosas “Clippers” vienību pārcieta kvadricepsa muskuļa plīsumu, un sākotnēji komanda pat necerēja uz viņa atgriešanos laukumā šīs sezonas laikā. Taču galvenais treneris bijis gandarīts par basketbolista atveseļošanās procesu, lai gan vienlaikus vēl neprognozēja, vai spēlētājs varētu komandai izpalīdzēt finālu laikā.

“Demarkuss šobrīd veic labu progresu. Tomēr viņa iekļaušana komandas spēlē būs kutelīga, jo viņš būs izlaidis gandrīz divus mēnešus. Garajiem spēlētājiem vienmēr paiet ilgāks laiks līdz viņi atrod savu ritmu. Ja šī būtu regulārā sezona, tad viss būtu vienkārši – ieliec viņu pamatpiecniekā, dod viņam spēles laiku un viņš iespēlēsies. Taču mēs tūlīt aizvadīsim finālsērijas pirmo spēli,” situācijas sarežģītību skaidroja Kers.

Kazinss, kurš jau divas reizes trenējies ar komandu, gan šobrīd vēl nav spējīgs pietiekami mobili kustēties pa laukumu treniņos, lai piedalītos spēlēs. Pagaidām kā viņa galveno uzdevumu Kers raksturojis fiziskās formas atgūšanu.

“Galvenais uzdevums ir atgūt formu. Šī bijusi smaga nedēļa, un esmu pamatīgi strādājis, lai sasniegtu šo brīdi. Taču esmu pietiekami vesels,” izteicās pats Kazinss.

Kazinss regulārās sezonas laikā vidēji spēlē guva 16,3 punktus un sagrāba 8,2 atlēkušās bumbas. Četrkārtējais Visu zvaigžņu spēles dalībnieks "Warriors" vienībai pievienojās 2018. gada vasarā pēc pērn pārciesta Ahileja cīpslas plīsuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!