Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien nepiedalījās vēl vienā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, bet viņa prombūtnē Vašingtonas "Wizards" izbraukumā ar 119:116 pārspēja Atlantas "Hawks", kuras rindās galvenā trenera amatā debitēja Kvins Snaiders.

Porziņģis šajā mačā nepiedalījās kreisās kājas ceļgala sāpju dēļ.

Bredlijs Bīls šajā mačā guva 37 punktus un izdarīja septiņas rezultatīvās piespēles, Kails Kuzma pievienoja 28, savukārt Daniels Gefords sakrāja 13 punktu un 12 atlēkušās bumbas. "Hawks" rindās 31 punktu guva Trejs Jangs, 16 punkti Bogdana Bogdanoviča kontā, bet 13 punkti un 15 atlēkušās bumbas Klintam Kapelam.

Lielāko daļu otrā puslaika "Hawks" turējās nelielā vadībā, bet galotnē "Wizards" basketbolisti bija aukstasinīgāki. Līderis Bīls svarīgos brīžos trāpīja metienus un nodrošināja uzvaru.

Snaiders "Hawks" galvenā trenera amatā nomainīja Neitu Makmilanu, noslēdzot piecu gadu līgumu.

Vēl vienā spēlē Dalasas "Mavericks bez Dāvja Bertāna ierindā, ar 122:124 savā laukumā piekāpās Indiānas "Pacers".

Bertāns pēdējo maču aizvadīja 3.februārī, kad iedzīvojās ikra muskuļa sastiepumā.

Luka Dončičs Dalasas komandas labā guva 36 punktus, savukārt Kairijs Ērvings pievienoja 16 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles. "Pacers" rindās Tairīss Halibartons izcēlās ar 32 punktiem, savukārt Mailss Tērners sameta 24 punktus.

Arī šajā mačā uzvarētāja noskaidrošana notika mača galotnē. Vēl sešas minūtes pirms pamatlaika beigām "Mavericks" bija 11 punktu iedzinējos (110:121), bet turpinājumā sāka deficīta deldēšanu, gūstot nākamos desmit punktus pēc kārtas. Tomēr Halibartons trāpīja svarīgus soda metienus, kas ļāva noturēt uzvaru "Pacers" vienībai.

NBA Rietumu konfreces kopvērtējumā "Mavericks" ar 32 uzvarām un 31 zaudējumu ieņem septīto vietu, savukārt "Wizards" Austrumos atrodama desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!