Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards", kurā spēlē arī Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, galvenais treneris būs Vess Anselds juniors, sestdien ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, Vodžnarovskis ziņo, ka galīgā vienošanās tiks panākta "tuvākajās dienās".

Pašreizējā cita NBA kluba Denveras "Nuggets" trenera palīga Anselda tēvs ir visievērojamākā figūra "Wizards" kluba vēsturē. Pagājušā gada jūnijā mirušais Vess Anselds seniors, kurš Vašingtonas klubā bija spēlētājs, treneris un izpilddirektors, ir iekļauts Basketbola slavas zālē. Viņš 1969. gadā bija NBA vērtīgākais spēlētājs, bet 1978. gadā ieguva NBA fināla vērtīgākā spēlētāja balvu, kad Vašingtonas vienību aizveda līdz tās vienīgajam NBA čempiona titulam.

Vodžnarovskis ziņo, atsaucoties uz viņam pieejamiem informācijas avotiem, ka Anselds piektdien Vašingtonā pabeidza divas dienas ilgas darba intervijas, tostarp ar īpašnieku Tedu Leonsisu. Paredzams, ka "Wizards" vadība, tostarp ģenerālmenedžeris Tomijs Šeperds un Anselda aģents Braiens Elfass, sestdien sāks sarunas par līgumu, ar kuru puses paredz panākt ilgtermiņa vienošanos.

Anselds "Wizards" organizācijā 14 gadus strādāja skauta un trenera palīga lomās, lai pēc tam kļūtu par vienu no līgas uzlecošajām zvaigznēm trenera asistenta amatā. Pēdējās sešas sezonas viņš pavadīja "Nuggets" komandā. Anselds ir bijis "Nuggets" darbības aizsardzībā koordinators, palīdzot klubam būtiski uzlabot sniegumu šajā jomā.

Jau ziņots, ka jūnija vidū "Wizards" neizdevās vienoties par jaunu līgumu ar līdzšinējo galveno treneri Skotu Bruksu, kurš piecas sezonas bija galvenā trenera amatā.

"Wizards" iekļuva Austrumu konferences izslēgšanas maču turnīrā, ar 1-4 sērijā zaudējot ar pirmo numuru izliktajai Filadelfijas "76ers".

Pirms pievienošanās "Nuggets" Anselds bija trenera palīgs Goldensteites "Warriors" un Orlando "Magic". Viņš bija arī finālists cīņā par Orlando "Magic" galvenā trenera amatu, ko pagājušajā nedēļā ieguva Džamals Mouzlijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!