Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna noturēšana sastāvā ir Vašingtonas "Wizards" ģenerālmenedžera Tomija Šeparda viena no prioritātēm, domājot par nākamo starpsezonu, viņš pastāstīja podkāstā "Full Court Press".

Šobrīd NBA sezona ir apturēta koronavīrua izraisītās slimības Covid-19 dēļ. Pagaidām nav zināms, kad sezona varētu atsākties. Taču komandas vadībai jādomā soli uz priekšu, lai nākamajā sezonā būtu konkurētspējīgāka.

"Mēs vēlamies, lai visi brīvie aģenti izskatītu iespēju pievienoties "Wizards", bet mums ir svarīgāk noturēs tos spēlētājus, kuri mums jau ir. Mēs ļoti fokusējamies uz Dāvja Bertāna noturēšanu. Viņš lieliski iederas mūsu komandā. Arī Šabazs Neipjērs veiksmīgi iekļāvies komandā," stāstīja Šepards. "NBA draftā un brīvo aģentu tirgū mēs mēģināsim sabalansēt mūsu pašreizējo sastāvu. Tāpat mums komandā ir daudzi jaunie spēlētāji, kuriem vajadzīgas minūtes."

"Mēs uz Dāvi skatāmies uz spēlētāju, kurš var labi spēlēt gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Viņš ir lielisks cilvēks un labs komandas biedrs," turpināja "Wizards" ģenerālmenedžeris. "Tas, ko viņš dara mūsu komandas labā, un tas, ko mēs darām viņa labā, ir lieliska saderība. Šeit viņam bija iespējas spēlēt tā, kā iepriekš viņš nevarēja. To viņš izmantoja."

"Mūsu komanda ir unikāla ar to, ka mums ir divi latvieši. Anžejs Pasečņiks bijis lielisks paraugs jaunā spēlētāja attīstībai. Ja draftā būs vēl kāds latvietis, mēs noteikti to izvērtēsim," piebilda Šepards.

Lai arī cik vēlu varētu atsākties šī NBA sezona, "Wizards" pārstāvis norādīja, ka komandas zvaigzne un saspēles vadītājs Džons Vols laukumā atgriezīsies tikai nākamajā sezonā. "Džons mūsu komandā atrisinās daudzas problēmas, kuras ar draftu mēs nevarētu atrisināt. Nav nekā labāka par to, kā atgūt piecu zvaigžņu spēļu dalībnieku savā sastāvā," viņš uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!