Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Vašingtonas "Wizards" konstatēti jau seši pozitīvi Covid-19 testi, piektdien medijiem atklāja komandas ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards.

"Wizards" vispirms paziņoja, ka atceltas komandas turpmākās divas spēles, kas bija paredzētas svētdien un pirmdien savā laukumā pret Klīvlendas "Cavaliers". Vašingtonas vienībai nākamā spēle paredzēta trešdien viesos pret Šarlotas "Hornets".

Savukārt komandas ģenerālmenedžeris vēlāk atklāja, ka komandā jau sešiem spēlētājiem bijušas pozitīvas Covid-19 analīzes. Tiesa, divi no šiem basketbolistiem ir asimptomātiski. Savukārt vēl trīs komandas pārstāvjiem šobrīd jāievēro Covid-19 drošības protokols.

Vēstīts, ka vairāku Covid-19 gadījumu dēļ "Wizards" neaizvadīja trešdienas maču ar Jūtas "Jazz", kā arī tika pārcelta "Wizards" spēle pret "Pistons". Sastāvam nav iespējams pieteikt astoņus spēlētājus.

Pirmdien "Wizards" tikās ar Fīniksas "Suns", kas trešdien paziņoja, ka drošības labad neaizvadīs spēli ar Atlantas "Hawks".

Jau ziņots, ka trešdien NBA paziņoja, kopš 6. janvāra 497 spēlētājiem veikti Covid-19 testi, no kuriem 16 uzrādījuši pozitīvu rezultātu.

Otrdien līgas vadība un spēlētāju asociācija (NBPA) vienojās par striktākiem Covid-19 ierobežošanas noteikumiem. Turpmākās divas nedēļas visi spēlētāji un treneri lūgti atrasties savās dzīvesvietās, ja komanda ir atgriezusies no izbraukuma. Šie noteikumi neattiecas uz komandas rīkotajiem pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!