Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ievērojot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) veselības un drošības protokolu, atcelta trešdien paredzētā spēle, kurā Latvijas basketbolistu Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" komandai savā laukumā bija jāuzņem Jūtas "Jazz".

Pēc pirmdienas spēles ar Fīniksas "Suns" diviem "Wizards" basketbolistiem – Rui Hačimuram un Moricam Vāgneram – tika piemēroti NBA veselības un drošības protokoli. Piesardzības dēļ komanda atcēla otrdienas treniņu.

Kamēr komandā notiek kontaktpersonu noteikšana, tai nav iespējams spēlei pieteikt vismaz astoņus basketbolistus, tādējādi mačs ar "Jazz" tiek pārcelts uz šobrīd nenoteiktu laiku. "Wizards" pagaidām neziņo, ka kādam no basketbolistiem būtu noteikta inficēšanās ar Covid-19.

Vāgnera nespēlēšanas gadījumā lielākas iespējas tikt laukumā pavērtos Pasečņikam, jo tieši vācietis pēdējās divās spēlēs aizstāja savainoto pamatsastāva centra spēlētāju Tomasu Braientu. Braientam šī sezona ir noslēgusies krustenisko saišu plīsuma dēļ.

Jau ziņots, ka Braienta savainojuma dēļ "Wizards" gatavo pieteikumu izņēmumam, kas ļautu viņiem atalgot kādu spēlētāju ar 4,2 miljonu ASV dolāru lielu līgumu. Ja līgas vadība dos komandai šādu izņēmumu, "Wizards" attiecīgo spēlētāja vietu varēs izmantot līdz sezonas beigām iegūtam basketbolistam.

Vašingtonas vienībai nākamā spēle paredzēta piektdien izbraukumā pret Detroitas "Pistons".

"Wizards" ar trim uzvarām 11 spēlēs ieņem 13. vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!