Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas "Wizards" trešdien izbraukumā piekāpās Indiānas "Pacers" klubam. Viesiem labā ceļgala savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.

"Wizards" basketbolisti ar rezultātu 108:113 (25:25, 26:31, 25:28, 32:29) zaudēja "Pacers" komandai, kas pārtrauca septiņu spēļu zaudējumu sēriju.

Indiānas komanda trešajā ceturtdaļā šķietami nodrošināja kontroli pār spēli, panākot jau rezultātu 63:76. Tomēr Vašingtonas vienība lēnām mazināja deficītu līdz Kenteiviusa Kaldvela-Poupa tālmetiens samazināja to līdz minimumam (94:95).

Kaldvela-Poupa centieni ļāva arī spēles pēdējā minūtē pietuvoties līdz rezultātam 103:105, taču Ošejs Brisets pēc Tairīsa Halibertona piespēles ar bumbas triecienu grozā no augšas nodrošināja laukuma saimniekiem uzvaru, 21 sekundi pirms pamatlaika beigām panākot 103:107.

"Wizards" kluba labā 27 punktus sakrāja Kaldvels-Poups, kurš trāpīja piecus trīspunktniekus, bet ar 26 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām atzīmējās Kails Kuzma. Mājinieku rindās Halibertons guva 21 punktu un atdeva 14 rezultatīvas piespēles, bet Terijs Teilors atzīmējās ar 18 punktiem un deviņām bumbām zem groziem.

Vašingtonas kluba treneris Vess Anselds juniors pēc spēles atklāja, ka Porziņģis nepiedalīsies arī ceturtdien gaidāmajā mačā pret Bruklinas "Nets". Tas būs "Wizards" vienības pēdējais mačs pirms Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma.

Tādējādi liepājnieka debija "Wizards" komandas rindās nav sagaidāma ātrāk par 25. februāri, kad komanda mājās uzņems Sanantonio "Spurs" vienību. Līdz šim Anselds saglabāja cerību, ka Porziņģis dosies laukumā kādā no spēlēm šonedēļ.

"Wizards" vienība ar 26 uzvarām 57 spēlēs saglabā 11. vietu Austrumu konferencē, turpinot cīņu par iekļūšanu "play-in" turnīrā. "Pacers" komandai 20 uzvaras 60 spēlēs dod 13. vietu Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!