Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" vasarā plāno parakstīt jaunus līgumus gan ar latviešu centru Kristapu Porziņģi, gan uzbrucēju Kailu Kuzmu, vēsta apskatnieks Marks Steins.

Kā informē Steins, "Wizards" pirmdien veiktais maiņas darījums, kurā uz Losandželosas "Lakers" tika aizsūtīts Rui Hačimura, atbrīvojis vietu algu griestos, kas ļaus parakstīt jaunus līgumus ar Porziņģi un Kuzmu.

Vēl 2019. gadā Porziņģis ar Dalasas "Mavericks" vienojās par maksimālo līgumu - 158 miljoni ASV dolāri piecos gados. Vēlāk latvietis tika aizmainīts uz "Wizards", bet ar Dalasu noslēgtajā līgumā šobrīd rit ceturtā sezona. Šovasar Porziņģis varēs izvēlēties - vasarā kļūt par neierobežoti brīvo aģentu vai arī nospēlēt vēl piekto gadu, kurā viņš saņemtu 36 miljonus dolāru.

Līdzīga situācija ir arī Kuzmam, kuram par nākamo sezonu pienāktos 13 miljoni dolāru, un Steins norāda, ka abi basketbolisti nolems neturpināt pašreizējos līgumus un vasarā kļūs par brīvajiem aģentiem.

Steins akcentē, ka "Wizards" ir pārliecināta par savām iespējām noturēt Kuzmu, parakstot ar viņu jaunu līgumu, turklāt arī Porziņģis esot apmierināts ar savu situāciju komandā.

Porziņģis šosezon vidēji spēlē guvis 22,1 punktu un izcīnījis 8,8 atlēkušās bumbas. Viņa vārds tiek locīts kontekstā ar "All-Star" spēles rezervistiem. Līgas zvaigžņu mačs 19. februārī paredzēts Soltleiksitijā. Šobrīd latvietis atkopjas no potītes traumas, un iepriekš tika vēstīts, ka viņš savu nākotni ar aģentu apspriedīs tieši "All-Star" spēles pārtraukumā.

"Wizards" ar 20 uzvarām 46 spēlēs Austrumu konferencē atrodas 12. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!