Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā pirmdien ar pirmo numuru Indiānas "Fever" komanda izvēlējās Aliju Bostoni no Dienvidkarolīnas universitātes vienības.

"Tas tiešām ir kas īpašs," pēc drafta sacīja 21 gadu vecā Bostone, kura pagājušajā gadā palīdzēja Dienvidkarolīnas universitātes "Gamecocks" komandai triumfēt NCAA čempionātā un tika atzīta par turnīra labāko spēlētāju. "Visiem, kas Indiānā manī ko saskatīja, varu teikt, ka esmu gatava turp doties un strādāt. "

"Fever" pie drafta pirmās izvēles WNBA tika pirmo reizi. Pagājušajā sezonā komanda bija vājākā līgā, tiekot vien pie piecām uzvarām 36 spēlēs.

"Alija Bostone atstās [paliekošu iespaidu uz mūsu klubu gan laukumā, gan ārpus tā," komandas papildinājumu slavēja "Fever" ģenerālmenedžere Lina Danna. "Esam sajūsmā, ka viņa varēs spēlēt ar Kelsiju Mičelu un NaLisu Smitu, palīdzot komandas pārbūvē. Esam ļoti iespaidoti par to kā viņa spēlē groza tuvumā un par viņas līderdotībām. Šī ir lieliska diena mūsu klubam!"

Ar otro numuru tika draftēta Daimonda Millere no Merilendas universitātes, kuru ieguva Minesotas "Lynx", bet Dalasas "Wings" ar trešo numuru ieguva Mediju Zīgraistu no Villanovas universitātes.

Kopumā draftā tika izvēlētas 36 spēlētājas trīs kārtās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!