Foto: LETA

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienība Losandželosas "Sparks" no sava sastāva atbrīvojusi latviešu saspēles vadītāju Elīnu Babkinu, vēsta portāls "Love Women's Basketball".

Pašlaik 26 gadus vecā Babkina līgumu ar "Sparks" komandu noslēdza šī gada februārī, taču pirms WNBA sezonas sākuma nespēja nostiprināties vienības sastāvā.

Iepriekš Babkina bija atteikusies no iespējas pievienoties Latvijas sieviešu basketbola izlasei, lai mēģinātu nostiprināties "Sparks" komandā. Kā zināms, valstsvienība šobrīd gatavojas Eiropas čempionātam.

Šīs sezonas beigās Babkina Žironas "Spar Citylift" komandas rindās kļuva par Spānijas čempioni, bet caurmērā katrā no spēlēm viņa guva 5,3 punktus un veica 1,5 rezultatīvas piespēles.

Babkinu uz Spānijas klubu bija izīrējusi Krievijas vienība Orenburgas "Nadežda". Lai gan latviete papildināja "Nadežda" rindas jau pagājušā gada martā, viņa šosezon šīs vienības rindās neizgāja laukumā nevienā cīņā.

"Sparks" klubs Babkinu 2011.gadā izvēlējās WNBA draftā ar 29.numuru.

"Sparks" ir divkārtēja WNBA čempionvienība. Tiesa, iepriekšējais tituls iegūts tālajā 2002.gadā.

Jaunā WNBA sezona sāksies 5.jūnijā, bet pērn par līgas čempioni ar Fīniksas "Mercury" komandu kļuva cita latviete Anete Jēkabsone-Žogota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!