Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijas tiesa ASV basketbolistei Britnijai Grainerei piespriedusi deviņu gadu cietumsodu. Sportisti Krievijas varas iestādes aizturēja februārī par narkotiku kontrabandu, un nu viņa atzīta par vainīgu, ziņo TASS.

Grainerei pēc Krievijas likumdošanas draudēja 5-10 gadu ilgs cietumsods, bet prokuratūra sākotnēji pieprasīja gandrīz maksimumu – deviņus ar pusi gadus kopīgā režīma kolonijā. Tomēr tiesa tikai nedaudz samazinājusi prokuratūras pieprasīto, piespriežot sportistei deviņu gadu ieslodzījumu.

Amerikānietei piemērots arī viena miljona rubļu naudas sods, kas ir nepilni 16 000 eiro.

Graineres aizstāvības komanda spriedumu pārsūdzēs.

ASV prezidents Džo Baidens jau nodēvējis Krievijas tiesas spriedumu par nepieņemamu.

Pirms sprieduma paziņošanas Grainere atzina savu vainu. "Vecāki iemācīja mani uzņemties atbildību. Tāpēc atzīstu savu vainu izvirzītajās apsūdzībās. Zinu, visi nemitīgi runā, ka esmu iejaukta politiskās spēlītēs, bet vēlos, lai politika paliek ārpusē," pirms sprieduma norādīja atlēte.

Ziņots, ka Jekaterinburgas UGMK kluba zvaigzni februāra izskaņā aizturēja "Šeremetjevo" lidostā, kur viņas bagāžā esot bijuši veipos izmantojami kārtridži ar hašiša eļļu.

31 gadu vecā Grainere tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm. Amerikāniete, kura UGMK kluba rindās četras reizes triumfējusi FIBA Eirolīgā, kopš 2015. gada no pavasara līdz rudenim spēlē Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), bet atlikušo gadu pavada, pārstāvot Krievijas klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!