Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolists Artūrs Žagars trešdien guva piecus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) sezonas noslēguma turnīra pirmajā mačā, kurā viņa pārstāvētā Badalonas "Joventut" cieta zaudējumu.

ACB sezona tika pārtraukta pēc 8.marta spēlēm un čempions tiks noskaidrots Valensijā 12 komandu miniturnīrā, kas sākās trešdien.

"Joventut" A grupas pirmajā spēlē ar rezultātu 92:96 (17:21, 13:23, 27:30, 35:22) piekāpās "Barcelona" klubam, kas ārpus pieteikuma atstāja latvieti Rolandu Šmitu.

Žagars laukumā pavadīja 14 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet aizmeta garām visus sešus "trejačus".

Tāpat viņš veica četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, četras reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie negatīva efektivitātes koeficienta rādītāja -2. Ar Žagaru laukumā "Joventut" iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

Žagars spēlē iesaistījās ceturtajā minūtē, taču ātri tika nomainīts, jo satraumēja kāju. Savainojums gan nebija nopietns, un latvietis vēlāk atgriezās spēlē.

"Joventut" komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Konors Morgans, bet uzvarētājiem 16 punkti bija Nikolam Mirotičam.

Plkst.19.30 šajā grupā Tenerifes "Iberostar" cīnīsies ar Malagas "Unicaja", bet plkst.22.30 būs Artūra Kuruca pārstāvētās Vitorijas "Kirolbet Baskonia" un Bilbao "RetaBet" Basku derbijs.

B grupā cīnīsies Madrides "Real", "Valencia", Grankanārijas "Herbalife", Saragosas "Casademont", Andoras "MoraBanc" un Burgosas "San Pablo".

Sezonas noslēguma izspēles formāts paredz, ka divās grupās pa sešām komandām katrā, aizvadot viena apļa turnīru, tiks noskaidrotas katras grupas labākās divas vienības. Turpinājumā 28.jūnijā būs pusfināls, bet 30.jūnijā - fināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!