Foto: BC Nevežis

Latviešu saspēles vadītājs Artūrs Žagars (attēlā pa labi) pirmdien iemeta 31 punktu un aizveda Ķēdaiņu "Nevežis" komandu līdz uzvarai Lietuvas Basketbola līgas (LKL) mačā.

"Nevežis" ar rezultātu 99:92 (21:25, 35:24, 18:26, 25:17) uzvarēja "Gargždai" basketbolistus.

Tieši Žagars bija šīs spēles rezultatīvākais spēlētājs - viņš 31 punktu guva ar deviņiem (9/9) divpunktu metieniem, diviem (2/3) tālmetieniem un septiņiem (7/9) soda metieniem. Latvieša kontā arī piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, četras pārtvertas bumbas, četras piezīmes un deviņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Kamēr Žagars atradās laukumā, "Nevežis" iemeta par 13 punktiem vairāk nekā ielaida, un tas bija labākais rādītājs spēlē. Tāpat kā lielisks efektivitātes rādītājs - 43 punkti, kas ir šīs sezonas LKL rekords.

Žagars pēdējos mačos ir labi ieskrējies, jo trīs spēlēs pēc kārtas guvis vismaz 20 punktu, bet vidēji šajā laika nogrieznī viņam 24,0 punkti.

"Nevežis" ar sešām uzvarām 13 spēlēs LKL kopvērtējumā pašlaik atrodas astotajā vietā starp 12 konkurentēm. Līdere ar 12 uzvarām ir Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!