Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola saspēles vadītājs Artūrs Žagars, kurš pēdējos četrus mēnešus pavadīja īrē Vācijas basketbola bundeslīgas komandā Braunšveigas "Lowen", atgriezies Spānijas klubā Badalonas "Joventut", kas nākamajā nedēļā sāks izslēgšanas turnīru Spānijas augstākajā līgā (ACB).

22 gadus vecais basketbolists Vācijas klubam bija izīrēts ar mērķi krāt pieredzi. "Lowen" vienības sastāvā viņš laukumā devās 13 spēlēs, kurās vidēji guva 7,3 punktus, atdeva 2,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,2 atlēkušās bumbas.

"Lowen" Vācijā neiekļuva izslēgšanas turnīrā, tāpēc Žagars atgriezies Badalonas klubā, kas ACB pamatturnīrā bija ceturtais un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Tenerifes "Lenovo".

"Joventut" rindās šosezon Žagars laukumā devās trīs ULEB Eirokausa spēlēs, kurās caurmērā 15 minūtēs guva 5,7 punktus un atdeva 2,0 rezultatīvas piespēles. ACB viņš šajā sezonā nav piedalījies nevienā mačā.

Kopumā ACB viņš piedalījies 42 spēlēs, kurās vidēji astoņās minūtēs guvis 2,5 punktus un atdevis 1,2 rezultatīvas piespēles.

Žagars 2018.gada vasarā Latvijas U-18 izlases sastāvā Rīgā kļuva par Eiropas vicečempionu, bet aizpērn februārī viņš debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā.

Badalonas komandas sistēmā viņš ir kopš 2017.gada vasaras. Pirms tam viņš spēlēja Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (LJBL), "Rīga"/DSN komandu aizvedot līdz čempionu titulam U-19 vecuma grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!