Latvijas basketbolists Artūrs Žagars otrdien guva piecus punktus ULEB Eirokausa septītās kārtas spēlē un kopā ar Badalonas "Joventut" komandu svinēja uzvaru.

"Joventut" komanda mājās ar rezultātu 86:63 (25:20, 24:11, 19:18, 18:14) uzveica Buloņas "Metropolitans 92".

Žagars otrdien laukumā pavadīja 21 minūti un vienu sekundi, šajā laikā grozā raidot divus no trīs divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpot trīs tālmetienus. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja trīs efektivitātes koeficienta punktus.

Saspēles vadītājam tā bija tikai otrā spēle šosezon. Pēc ilgstošas rehabilitācijas Žagars pieteikumā uz spēlēm atgriezās novembrī, bet tikai piektajā mačā piedzīvoja debiju, spēlē 16. novembrī gūstot 12 punktus. Tam sekoja palikšana rezervē gan Latvijas izlasē, gan vairākās "Joventut" kluba spēlēs.

"Joventut" pieteikumā turnīram ir arī Krišs Helmanis, bet otrdien viņa nebija spēles dalībnieku sarakstā.

Badalonas komandā ar 17 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Po Ribass, bet 13 punktus guva un sešas bumbas zem groziem izcīnīja Vladimīrs Brodzjanskis. Pretiniekiem 19 punktus guva Vinss Kanters, bet 17 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Vilam Kamingsam.

Savukārt Kaspars Bērziņš guva divus punktus, kamēr Panevēžas "Lietkabelis" viesos ar rezultātu 76:81 (19:25, 21:28, 17:19, 19:9) atzina Andoras "Morabanc" pārākumu.

Bērziņš laukumā pavadīja 14 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, bet netrāpīja savu vienīgo tālmetien un abus divus "sodiņus". Tāpat centra spēlētājs izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un nopelnīja divus efektivitātes koeficienta punktus.

Lietuvas klubā ar 23 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Ģedimins Oreliks, bet uzvarētājiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Drū Krofords.

Trešdien A grupā savstarpēju spēli aizvadīs Rodiona Kuruca pārstāvētā Belgradas "Partizan" un Mārtiņa Meiera pārstāvētā Vroclavas "Šlask".

"Partizan" ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieņem otro vietu A grupā, bet "Joventut" ar tikpat panākumiem septiņās cīņās ir trešā. "Lietkabelis" komandai trīs uzvaras septiņos mačos dod sesto vietu, bet "Šlask" ar vienu uzvaru sešās cīņās ir astotā.

Eirokausā piedalās 20 komandas, kuras sadalītas divās grupās, kurās komandas aizvadīs divas spēles ar katru vienību. Pēc 18 aizvadītām spēlēm astoņas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Pagājušajā sezonā čempiontitulu izcīnīja "Monaco" vienība, divās spēlēs pārspējot Kazaņas "Unics" komandu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!