Foto: F64

Ar zaudējumu ULEB Eiropas kausa sezonu noslēgusi latviešu centra Ronalda Zaķa pārstāvētā Slovēnijas komanda Ļubļanas "Union Olimpija", kas izbraukumā ar 64:72 (15:18, 18:19, 15:20, 16:15) piekāpās Krievijas klubam Kazaņas "Unics".

Zaķis šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā iemeta astoņus punktus.

Latvietis realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem un divus no četriem soda metieniem. Tāpat Zaķa rēķinā piecas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, viena piezīme un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie septiņiem efektivitātes punktiem.

Par šī mača rezultatīvāko basketbolistu kļuva "Unics" komandu pārstāvošais horvāts Marko Baničs, kurš guva 14 punktus.

Ar sešām uzvarām tikpat mačos "Unics" triumfēja M apakšgrupas kopvērtējumā, bet pa diviem panākumiem piecās spēlēs ir Krievijas komandai "Ņižņij Novgorod", ko trenē latvieši Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, Telavivas "Maccabi FOX" no Izraēlas. Zīmīgi, ka trešdien šīs vienības aizvadīs dueli savā starpā, tādējādi noskaidrojot to komandu, kas sasniegs izslēgšanas spēles. Tikmēr pēdējā ar vienu uzvaru sešos mačos šajā apakšgrupā palika "Union Olimpija".

Grupu turnīra pirmajā kārtā 36 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas izspēlēja divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniedza četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienojās astoņas vienības, kas nepārvarēja ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2016./2017.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Aizvadītajā sezonā ULEB kausa izcīņā triumfēja Maskavas apgabala "Himki", kuru trenēja Latvijā labi zināmais Lietuvas speciālists Rims Kurtinaitis.

Kā zināms, šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nav pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Dalība Eiropas kausā pienācās Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga", tomēr tā jau pagājušās vasaras sākumā pavēstīja, ka šosezon šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī Latvijas vicečempione "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!