Foto: DELFI.ee

"Liepājas" komanda svētdien "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) turnīra regulārā čempionāta mačā zaudēja Hābnēmes "Viimsi" vienībai, kuras rindās ar "double-double" izcēlās latviešu centra spēlētājs Ronalds Zaķis.

"Liepāja" izbraukumā cieta neveiksmi ar rezultātu 69:81 (19:18, 9:18, 16:15, 25:30).

Liepājniekiem ar 27 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Verners Kohs, bet desmit punktus guva, desmit bumbas zem groziem izcīnīja un divus metienus bloķēja Zigmārs Raimo, kuram arīdzan bija septiņas kļūdas.

Zaķis spēli noslēdza ar 15 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, 19 punktus guva Rains Veidemans, 18 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles bija Karlam Johanam Lipsam, bet 16 punktus sakrāja Devins Lī Heriss.

Liepājas komanda aizvadītajās septiņās spēlēs ir izcīnījusi uzvaru tikai pirmajā mačā, mājās pārspējot Rakveres "Tarvas" otrajā papildlaikā ar rezultātu 105:100.

Pārējās piecās spēlēs liepājnieki atzina pretinieku pārākumu, taču lielākais piedzīvotais zaudējums bija tikai ar 11 punktu starpību, ko "Liepāja" piedzīvoja pret "Parnu Sadam", viesos piekāpjoties ar rezultātu 68:79.

Hābnēmes komanda ir aizvadījusi sešas spēles, kurās sakrājusi četras uzvaras. "Viimsi" mājās ar 87:62 pārspēja Tallinas "Kalev", bet izbraukumā - "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" un "Parnu Sadam" attiecīgi ar 82:65 un 82:74.

Turnīra tabulā "Liepāja" ieņem 11. vietu, savukārt "Viimsi" atrodas sestajā pozīcijā 14 komandu konkurencē. Kopvērtējuma līdere joprojām ir "Ventspils", izcīnot uzvaras visās sešās aizvadītajās spēlēs.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

LIBL čempionātā 2021./ 22. gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", c, Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech" un Hābnēmes "Viimsi".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!