Latvijas basketbolists Ronalds Zaķis, kurš jau iepriekšējā sezonā spēlēja Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) komandā "Viimsi", atgriežas tās sastāvā un 15.marta spēlē Vīmsi dosies laukumā cīņā ar "VEF Rīga", ziņo Igaunijas basketbola klubs.

Zaķis 2021./2022.gada sezonā palīdzēja "Viimsi" komandai LIBL sacensībās izcīnīt sudraba medaļas, vidēji 22 laukumā pavadīto minūšu laikā gūstot 15 punktus un izcīnot sešas atlēkušās bumbas.

"Esmu ļoti priecīgs atgriezties "Viimsi" komandā un palīdzēt tai līdz sezonas beigām gan LIBL, gan Igaunijas čempionātā," saka Zaķis.

"Gribu parādīt labu spēli un iepriecināt visus "Viimsi" līdzjutējus ar skaistām uzvarām," bilst spēlētājs.

Līdzšinējo sezonas daļu centra spēlētājs aizvadīja Groningenas "Donar" vienībā, bez Nīderlandes augstākās līgas sacensībām piedaloties arī FIBA Eiropas kausa izcīņā, kur apakšgrupā tikās arī ar Mārtiņa Meiera un Zigmāra Raimo pārstāvēto Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Nīderlandes čempionātā viņš vidēji spēlē laukumā pavadīja 19 minūtes, guva deviņus punktus un izcīnīja gandrīz četras atlēkušās bumbas.

Vīmsi klubs vēsta, ka "vairākas izmaiņas Groningenas kluba vadībā un sastāvā noveda pie situācijas, kurā Zaķa aģents pats sazinājās ar "Viimsi" izpilddirektoru Tanelu Einasti.

"Tā kā sezonas sākumā viss nav noticis gluži tā, kā cerējām, esam saglabājuši iespēju nepieciešamības gadījumā piesaistīt vēl vienu spēlētāju. Mūsu vīzijā tas varēja būt tikai mums pazīstams spēlētājs, t.i., vai nu mūsu bijušais spēlētājs, vai spēlētājs no kādas Igaunijas vai Latvijas komandas," papildinājuma piesaistīšanas nosacījumus skaidro Einaste.

"Kad iespēja pievienoties radās Zaķim, bija skaidrs, ka tieši viņš mums ir īstais "puzles" gabals, kurš iekļausies komandā nepieciešamajā pozīcijā," skaidro Einaste, piebilstot, ka Zaķis spēlē lielu lomu arī ģērbtuvēs.

No latvieša ik spēlē tiek gaidīts 20-25 minūšu ieguldījums.

"Laikam visi, kas ir sekojuši līdzi LIBL un mūsu komandas aktivitātēm, zina, ka Zaķim pagājušajā gadā bija liela loma mūsu panākumos," atgādina komandas treneris Valdo Lipsu.

"Ronalds ir kvalitatīvs spēlētājs un ļoti labs komandas biedrs, kurš ir nozīmīgs gan laukumā, gan ārpus tā. Viņš mums ir vajadzīgs gan aizsardzībā, gan uzbrukumā," par latvieti saka Lipsu. "Treneri sagaida arī lielu Zaķa pienesumu cīņā zem groziem, kur pēdējās spēlēs izjūtam grūtības. Viņa pievienošanās mums dod iespēju arī labāk sadalīt spēles laiku starp spēlētājiem."

35 gadus vecais latviešu centra spēlētājs pirms cīņām "Viimsi" sastāvā spēlēja Vācijas pēc spēka otrās līgas klubā Rostokas "Seawolves", bet pirms došanās uz "Seawolves" Zaķis pārstāvēja Kurzemes vienību "Ventspils", kurai pievienojās 2006.gadā, pirms tam vairākus gadus esot arī "Ventspils Augstskolas" basketbola komandas dalībnieks.

2019.gadā Zaķis "Ventspils" sastāvā kļuva par LIBL pirmās sezonas uzvarētāju.

Basketbolists īsu brīdi ir pavadījis "VEF Rīga" komandā, pēc tam dodoties leģionāra gaitās uz Slovēnijas komandu Ļubļanas "Union Olimpija", bet 2016.gadā atkal atgriežoties Ventspilī.

Latvijas izlases formā Zaķis aizvadīja 45 spēles, gūstot 229 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!