Foto: F64

Par "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) labāko spēlētāju februārī atzīts līdervienības "Ventspils" centra uzbrucējs Ronalds Zaķis.

Līdervienības BK "Ventspils" centra spēlētājs februārī palīdzēja komandai uzvarēt visās trijās spēlēs, vidēji katrā laukumā pavadot 23 minūtes 37 sekundes, gūstot 18,7 punktus, izcīnot 6 atlēkušās bumbas un sakrājot vidējo efektivitātes koeficientu 19,3. Šosezon AldarisLBL mēneša spēlētāja titulus izpelnījušies arī BK "Jēkabpils" uzbrucējs Mihals Hlebovickis (oktobrī), BK "Valmiera" saspēles vadītājs Raimonds Gabrāns (novembrī), "BA Turība" uzbrucējs Jānis Antrops (decembrī) un "Jūrmala/Fēnikss" aizsargs Aigars Šķēle (janvārī).

AldarisLBL klubu treneru balsojums par Februāra MVP bija gandrīz vienprātīgs. Pareizs lēmums?

Ne jau man par to spriest, bet jūtos nedaudz pārsteigts. Neesmu taču metis pa 30 punktiem spēlē un viens pats izcīnījis uzvaras. Mūsu komandā katrai spēlei ir plāns, un katram spēlētājam savi uzdevumi. Eju laukumā un daru, kas man jādara.

Februārī "Ventspils" izcīnīja vairākas svarīgas uzvaras - tātad darāt labi?

Jā, Latvijā spēles izdevās - uzvarējām Vefu, "Jēkabpili"... Nav par ko sūdzēties.

Panākums pār "VEF Rīga" bija īpašs?

Īpašas ir tās spēles, kuras notiek play-off laikā. Tagad viss bija kā parasti - dienu pirms spēles sākām gatavoties, bija savs plāniņš. Viss treniņos atstrādātais bija jārealizē laukumā. Protams, ja pretī nāk čempioni un Eiropas kausa izcīņas dalībnieki, koncentrēties ir vieglāk, nekā pirms spēles ar citiem pretiniekiem. Šoreiz Aizkrauklē uzvarējām, bet, ja viss notiks kā pēdējos gados ierasts, un atkal satiksimies finālā, tad būs pavisam cits basketnols.

Kuras komandas Latvijā šosezon vēl ir īpaši bīstamas?

LBL atslābināties nedrīkst ne uz mirkli, jo pret ikvienu pretinieku var paklupt, kā tikko Vefs paklupa Jūrmalā. Arī mums uzvaras nenāk viegli, jo pret "Ventspili" visi pretinieki cīnās ar dubultenerģiju. Jēkabpilī gāja grūti un spēles izskaņa bija ļoti interesanta.

Ventspils galvenajā komandā spēlē jau septīto gadu un Roberts Štelmahers tev ir septītais galvenais treneris. Pusotrā sezonā esi pieradis pie viņa prasībām?

Protams! Treniņos strādājam, spēles laikā man uzticas. Zinu pie kā jāpieliek aizsardzībā un uzbrukumā. Viss notiek. Par savainojuma sekām un tādām lietām vairs netiek domāts.

Pērnvasar pēc dažu gadu pārtraukuma pretendēji uz vietu valstsvienībā, tomēr uz Eiropas čempionātu sastāvā netiki. Ir vēlme mēģināt vēlreiz?

Vēlēšanās ir vismaz par 110 procentiem! Uzspēlēt kopā ar Latvijas labākajiem džekiem ir ļoti interesanti. Ja pasauks - būšu klāt. Cits variants nemaz netiek apsvērts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!