Foto: F64
Latviešu basketbolists Ronalds Zaķis pirmdien guva 18 punktus un palīdzēja Slovēnijas vienībai Ļubļanas "Union Olimpija" izcīnīt uzvaru mača ceturtajā pagarinājumā Adrijas līgas regulārā čempionāta noslēdzošajā spēlē.

"Union Olimpija" savā laukumā trešajā pagarinājumā ar rezultātu 118:115 (20:13, 24:22, 14:19, 13:17, 14:14, 9:9, 13:13, 11:8) uzveica Serbijas klubu Belgradas "Partizan NIS".

Zaķis laukumā pavadīja 42 minūtes un divas sekundes, trāpīja septiņus no astoņiem divpunktu metieniem un četrus no septiņiem soda metieniem.

Latviešu basketbolists arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas un sakrāja 27 efektivitātes punktus, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Adrijas līgas regulāro čempionātu "Union Olimpija" noslēgusi ar 11 uzvarām 26 mačos, kas komandai devis septīto vietu 14 vienību konkurencē.

Izslēgšanas mačos cīņu turpinās vien četras labākās komandas. "Budučnost VOLI" (Melnkalne), Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" (Serbija), Zagrebas "Cedevita" (Horvātija), Sremskas Mitrovicas "Mega Leks" (Serbija).

Zaķim ir jau 28 gadi, bet šī viņam ir pirmā pieredze ārzemju klubos. Zaķis ir viens no "Ventspils" sporta internāta audzēkņiem un kopš 2002.gada bijis ventspilnieks, pārnākot no Kuldīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas. Viņš "Ventspils" sistēmā spēlēja līdz pat 2014.gadam ar īslaicīgu izīrēšanu uz komandu "VEF Rīga" 2008.gadā, bet pirms iepriekšējās sezonas Zaķis pilnvērtīgi pārgāja uz "VEF Rīgu", kuras rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu.

Pagalam neizdevusies sezona Zaķim bija 2010./2011.gadā, kad pārbaudes spēlē viņš guva nopietnu ceļgala savainojumu, tāpēc nācās izlaist visu gadu.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā Zaķis vidēji mačā guva 6,7 punktus un izcīnīja 3,2 bumbas zem groziem, bet "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas turnīrā viņš izcēlās ar vidēji 6,8 punktiem un 2,6 atlēkušajām bumbām.

Iepriekšējā Slovēnijas čempionāta sezonā valsts slavenākais klubs "Union Olimpija" apstājās jau ceturtdaļfinālā. Šosezon vienība spēlē arī ULEB Eiropas kausā, kur komanda sasniedza otro posmu.

Kā zināms, iepriekš "Union Olimpija" komandu pārstāvējis arī latvietis Dāvis Bertāns, kurš to atstāja 2012.gada sākumā, kad Slovēnijas vienību bija piemeklējušas finansiālas problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!