Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgris" izskata iespēju noslēgt līgumu ar Latvijas centra pozīcijas spēlētāju Anžeju Pasečņiku, vēsta medija "Sportando" žurnālists Emiliano Karkia.

Kauņas klubā savainojumu guvis centra pozīcijas spēlētājs Žorfrejs Loverņs, un kluba vadība ir nobažījusies, ka viņš varētu izlaist visu atlikušo sezonu, vēsta Donatas Urbonas no portāla "BasketNews.com".

Visticamāk, Pasečņika kandidatūra tiek izskatīta kā aizvietotājs Loverņam. Pasečņiks kopš 2021. gada janvāra, kad no viņa līguma atteicās Vašingtonas "Wizards" vienība, ir bez kluba.

Šī gada augustā sportists NBA Vasaras līgā pārstāvēja Ņūorleānas "Pelicans" komandu, kas uzvarēja visās piecās spēlēs. Pasečņiks laukumā devās visās spēlēs, vidēji 18,8 minūtēs gūdams 7,2 punktus un izcīnīdams 4,8 atlēkušās bumbas. Augumā raženais latvietis NBA debitēja 2019./2020. gada sezonā, 27 spēlēs laukumā pavadot vidēji 16 minūtes, kuru laikā guva 5,8 punktus un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas. Savukārt aizvadītajā sezonā Latvijas basketbolists "Wizards" rindās atzīmējās ar vienu spēli, kuras laikā viņš laukumā devās uz sešām minūtēm.

"Žalgiris" komandā šajā sezonā jau spēlē cits latvietis Jānis Strēlnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!